Gereduceerd hongergevoel hond

Er is sprake van overgewicht wanneer het lichaamsgewicht 15% of meer boven het ideale gewicht ligt. Er is sprake van obesitas wanneer dit meer dan 30% is.

Het gevolg van obesitas kan zijn een verhoogd risico op:

  • artritis
  • suikerziekte
  • leververvetting

In het meest extreme geval kan dit overlijden tot gevolg hebben. In voedingen speciaal geschikt voor dieren met hoog risico tot overgewicht is het raadzaam om rekening te houden met de calorie inname en de vertering van de voeding.

Smølke heeft een verlaagd vetgehalte in al haar producten voor dieren met een verhoogde kans op overgewicht (ten opzichte van de reguliere producten voor volwassen honden of katten). Smølke bevat een speciale mix aan natuurlijke vezels. Door het toevoegen van onoplosbare vezels in de producten voor dieren met verhoogde kans op overgewicht, wordt het verteringsstelsel voldoende gevuld en uitgedaagd waardoor een verzadigd gevoel optreedt. Ondanks lage calorie inname ontstaat er dus geen hongergevoel.

Smølke Weight Control

Moet je hond eigenlijk iets afvallen maar wil je niet dat hij honger heeft? Dan is de Smølke Weight Control een geschikte voeding! Met de Weight Control krijgt je hond een verzadigd gevoel en kan hij toch afvallen zonder honger te hebben. Wil je meer weten over deze voeding? Lees dan hier verder

Meer voedingsiconen

bekijk ze hier