Gezonde urinewegen kat

Katten die vooral droogvoer eten krijgen hierdoor veelal te weinig vocht binnen. Hierdoor raakt de urine geconcentreerder en neemt de kans op de ontwikkeling van gruis / stenen toe.

Urinewegproblemen

Het meest voorkomende urinewegprobleem bij katten is blaasgruis, waarbij de ontwikkeling van struvietkristallen het vaakst wordt gezien (oxalaat, cystine en uraat in mindere mate). Blaasgruis ontstaat door het niet meer oplossen van te hoge concentraties mineralen in de urine. Het oplossen is afhankelijk van de zuurtegraad (pH-waarde) van de urine. Bij een te hoge zuurtegraad en een lage urineconcentratie neemt het risico op het ontstaan van struvietstenen toe. Symptomen zijn: vaak en kleine beetjes plassen, pijn bij het plassen, weinig eetlust en lusteloosheid.

Smølke helpt bij het behoud van gezonde urinewegen

Alle Smølke producten voor volwassen en oudere katten zijn verrijkt met DL-Methionine. DL-Methionine verzuurt de urine waardoor de kans op vorming van gruis afneemt. Kittens beschikken van nature over een zuurder milieu in de urinewegen. Daarom is in Smølke Kitten geen DL-Methionine toegevoegd.

Smølke voedingen gericht op gezonde urinewegen

Onze Smølke adult kattenvoedingen ondersteunen het behoud van gezonde urinewegen.

Smølke Adult with Fish and Rice

Wil je meer weten over deze voeding? Klik dan op de afbeelding.

Smølke Adult with Chicken and Rice

Wil je meer weten over deze voeding? Klik dan op de afbeelding.

 

Meer voedingsiconen

bekijk ze hier

Smølke, daar maak je vrienden mee