Helpt haarballen voorkomen

De dode haren worden ingeslikt en vormen een onverteerbare massa in het spijsverteringskanaal. Katten kunnen de haren niet uitspugen doordat hun tong bedekt is met heel veel naar achteren wijzende kleine weerhaakjes. Deze zorgen ervoor dat het haar niet meer uit de bek van de kat kan en dus wel doorgeslikt moet worden. Dit hoeft over het algemeen geen probleem te zijn, tenzij de haren een haarbal vormen in de maag. Katten wassen zich regelmatig en lopen het risico op de vorming van haarballen.

Al onze kattenvoedingen bevatten daarom een speciale combinatie van natuurlijke vezels om het afvoeren van haarballen in het spijsverteringskanaal te ondersteunen. Daarnaast stimuleert cellulose de passage van haren door het darmstelsel. De combinatie met bietenpulp is essentieel voor een optimale werking van cellulose bij het vervoeren en verwijderen van de haren uit het spijsverteringskanaal.

Smølke Adult with Chicken and Rice

De Smølke Adult with Chicken and Rice biedt gerichte ondersteuning voor het voorkomen van haarballen. Wil je meer weten over deze voeding? Lees dan hier verder.

 

Meer voedingsiconen

bekijk ze hier

Smølke, daar maak je vrienden mee