Retourbeleid Smølke Shøp

Welke producten kan ik retourneren?

Je kunt alleen producten naar ons terugsturen die gekocht zijn via onze website.

Kan ik een product retourneren die ik bij een Smølke partner heb gekocht?

Alleen producten die je hebt gekocht in de Smølke webshop zelf kunnen direct naar ons geretourneerd worden. Als je een product hebt gekocht in een winkel of een andere online shop verloopt het retourproces via die winkel en kun je het product niet naar ons retourneren.

Je kunt alleen producten naar ons terugsturen die gekocht zijn via onze website.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om de bestelling binnen 14 dagen na ontvangst van je product zonder opgaaf van reden te annuleren. Na annulering heb je nog 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Wij vinden tevreden klanten belangrijk. Retourneren via PostNL is kosteloos wanneer je kiest voor een normale verzending. Indien je kiest voor een andere verzender of een afwijkende verzendmethode komen de kosten van het retourneren wel voor je eigen rekening. Raadpleeg in dat geval de website van jouw gekozen vervoerder voor de exacte tarieven.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 5 werkdagen na aanmelding van de retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzondering verzegelde producten
Je hebt het recht om de bestelling binnen 14 dagen na ontvangst van je product zonder opgaaf van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is de bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht je gebruik maken van het herroepingsrecht, dan heb je na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Wij vinden tevreden klanten belangrijk. Retourneren via PostNL is kosteloos wanneer je kiest voor een normale verzending. Indien je kiest voor een andere verzender of een afwijkende verzendmethode komen de kosten van het retourneren wel voor je eigen rekening. Raadpleeg in dat geval de website van jouw gekozen vervoerder voor de exacte tarieven.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 5 werkdagen dagen na aanmelding van de retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Let op: alle producten op deze webshop vallen onder de uitzondering van verzegelde producten.

Als je gebruik maakt van het herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Hoe kun je het product retourneren?

Om een product terug te kunnen sturen neem je contact met ons op via [email protected] met als onderwerp ‘Retour’ en je ordernummer. Je ontvangt van ons dan een retourcode. Vermeld duidelijk de volgende gegevens op het pakket: Smølke Retouren, o.v.v. jouw retourcode, Antwoordnummer 77108, 7710 VB Nieuwleusen.

Mochten de producten niet aan de hierboven gestelde voorwaarden voor retourzending voldoen, dan komen de directe kosten die we moeten maken om het product weer naar je terug te sturen voor jouw rekening. In dat geval zullen we ook geen terugbetaling doen.

Wat kost het retourneren?

Wij vinden tevreden klanten belangrijk. Retourneren via PostNL is kosteloos wanneer je kiest voor een normale verzending. Indien je kiest voor een andere verzender of een afwijkende verzendmethode komen de kosten van het retourneren wel voor je eigen rekening.

Wanneer kun je je geld retour verwachten?

Als je aan de hierboven vermelde voorwaarden hebt voldaan zal het door jou betaalde bedrag voor het geretourneerde product, inclusief eventuele betaalde verzendkosten, binnen 5 werkdagen na aankomst van het product in ons magazijn terug op je rekening worden gestort.

Mochten de producten niet aan de hierboven gestelde voorwaarden voor retourzending voldoen, dan komen de directe kosten die we moeten maken om het product weer naar je terug te sturen voor jouw rekening. In dat geval zullen we ook geen terugbetaling doen.

Wat doe ik met een klacht of opmerking?

Als je opmerkingen of klachten hebt over onze producten of diensten, dan horen we die graag. Je kunt ons een mail sturen via [email protected] of bellen op +31 (0)85 – 0403500. Natuurlijk mag je ook gewoon ouderwets een brief sturen naar Smølke, Putterweg 5, 3851 GA in Ermelo.

Klachten worden normaalgesproken binnen 3 werkdagen na ontvangst beantwoord. Als het iets langer duurt om een specifieke klacht te verwerken, dan laten we je dat weten.

Komen we niet tot een oplossing?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht na 4 weken je klacht nog niet opgelost zijn, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Indien er gerechtelijke stappen worden ondernomen kan dit uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Premium Petfood Brands B.V. is gevestigd. Op alle overeenkomsten tussen jou en PPB en ook op eventuele geschillen naar aanleiding daarvan is alleen Nederlands recht van toepassing.

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.