Retourbeleid Smølke Shøp

Welke producten kan ik retourneren?

Je kunt alleen producten naar ons terugsturen die gekocht zijn via onze website.

Kan ik een product retourneren die ik bij een Smølke partner heb gekocht?

Alleen producten die je hebt gekocht in de Smølke webshop zelf kunnen direct naar ons geretourneerd worden. Als je een product hebt gekocht in een winkel of een andere online shop verloopt het retourproces via die winkel en kun je het product niet naar ons retourneren.

Wanneer kan ik een product retourneren?

Je hebt het recht om de overeenkomst binnen 30 dagen na ontvangst van je product kosteloos te ontbinden, zonder hiervoor een reden op te geven (herroepingsrecht).

Welke voorwaarden zitten er aan het retourneren?

We vragen je tijdens de bedenktijd zorgvuldig met het product en de verpakking om te gaan. Het product mag alleen uitgepakt worden in zoverre nodig om te beoordelen of je het product wilt houden. Het uitgangspunt hierbij is dat je het product kan controleren zoals je dat in een fysieke winkel zou mogen doen. Mocht je besluiten dat je het product wilt retourneren dan moet het in de originele doos en goed gesloten in goede staat (ongeopend en ongeschonden) worden teruggezonden. Geopende producten kunnen niet worden geretourneerd.

Mocht je ná openen van de verpakking constateren dat er in jouw beleving iets mis is met het product, neem dan contact met ons op om je opmerking of klacht te bespreken. Dan kijken we samen naar de beste oplossing.

Het herroepingsrecht geldt niet voor producten die snel kunnen bederven of verouderen en producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.

Als je gebruik maakt van het herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Hoe kun je het product retourneren?

Om een product terug te kunnen sturen neem je contact met ons op via [email protected] met als onderwerp ‘Retour’ en je ordernummer. Je ontvangt van ons dan een retourcode. Het pakket stuur je vervolgens naar Smølke Retouren, o.v.v. jouw retourcode, Antwoordnummer 77108, 7710 VB Nieuwleusen.

Wat kost het retourneren?

Wij vinden tevreden klanten belangrijk. Retourneren via PostNL is kosteloos wanneer je kiest voor een normale verzending. Indien je kiest voor een andere verzender of een afwijkende verzendmethode komen de kosten van het retourneren wel voor je eigen rekening.

Wanneer kun je je geld retour verwachten?

Als je aan de hierboven vermelde voorwaarden hebt voldaan zal het door jou betaalde bedrag voor het geretourneerde product, inclusief eventuele betaalde verzendkosten, binnen 5 dagen na aankomst van het product in ons magazijn terug op je rekening worden gestort.

Mochten de producten niet aan de hierboven gestelde voorwaarden voor retourzending voldoen, dan komen de directe kosten die we moeten maken om het product weer naar je terug te sturen voor jouw rekening. In dat geval zullen we ook geen terugbetaling doen.

Wat doe ik met een klacht of opmerking?

Als je opmerkingen of klachten hebt over onze producten of diensten, dan horen we die graag. Je kunt ons een mail sturen via [email protected] of bellen op +31 (0)85 – 0403500. Natuurlijk mag je ook een brief sturen naar Smølke, Putterweg 5, 3851 GA in Ermelo.

Klachten worden normaalgesproken binnen 3 werkdagen na ontvangst beantwoord. Als het iets langer duurt om een specifieke klacht te verwerken, dan laten we je dat weten.

Mocht na 4 weken je klacht nog niet opgelost zijn, dan ontstaat een geschil dat uitsluitend kan worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar PPB is gevestigd.

Op alle overeenkomsten tussen jou en PPB en ook op eventuele geschillen naar aanleiding daarvan is alleen Nederlands recht van toepassing.

 

Wil je ook onze algemene voorwaarden lezen? De algemene voorwaarden kun je hier vinden.

Benieuwd naar ons privacy statement? Onze privacy policy kun je hier vinden.