Mijn hond drinkt veel of vaak

Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom jouw hond veel drinkt. In dit artikel lees je mogelijke redenen en wat je eraan kunt doen.

Bekijk hieronder de mogelijke oorzaken waarom je hond misschien meer drinkt dan normaal of extreem veel drinkt. Houd er rekening mee dat de hond in de zomer wanneer het heet is automatisch meer gaat drinken. 

Waterbak

Het is belangrijk dat een hond altijd onbeperkt kan drinken. Óók wanneer je vindt dat hij teveel drinkt. Op het moment dat de hond namelijk niet onbeperkt kan drinken, maar wel veel plast, kan hij uitgedroogd raken. Dit kan voor schade aan organen zorgen. Daarnaast is er een reden waarom de hond veel drinkt en hiervan zal de voorzaak moeten worden weggenomen, niet het symptoom bestrijden door de  bak weg te halen.

Zorg er dus voor dat de hond altijd water tot zijn beschikking heeft.

Hond plast veel of vaak

Wanneer een hond meer drinkt dan normaal zal hij ook meer  gaan plassen. Hier passen dezelfde mogelijke oorzaken bij. Wel kan het ook zijn bij een teef die vaak plast dat zij mogelijk een baarmoederontsteking heeft. Lees hier meer over een baamoederontsteking.

Mogelijke oorzaken

Wanneer je hond ineens veel meer drinkt dan normaal of hij moet vaak kleine beetjes plassen dan is er mogelijk iets met je hond aan de hand. Veel drinken (en/of veel plassen) kan komen door onderstaande oorzaken:

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp

Meer weten over honden EHBO?

Bekijk het hier