Mijn hond is aan het overgeven

Heeft jouw hond overgegeven? Wat moet je doen wanneer jouw hond braakt? Is dit erg? In dit artikel lees je wat je kunt doen om je hond te helpen.

Hond braakt en is aan het overgeven

Honden geven gemakkelijk over. Zelfs zo gemakkelijk dat ze al kunnen braken door het te snel leeg eten van hun voerbak. Als honden overgeven met een lege maag dan komt er voornamelijk wit en/of geel slijm uit (maagsappen en gal).

Een keer overgeven is niets om je zorgen over te maken, maar als het meerdere keren gebeurt of er zit bloed bij het braaksel, dan is het verstandig om een dierenarts te raadplegen.

Let op!

Vaak wordt gezegd dat een theelepel zout braken op kan wekken. Doe dit niet!! Wanneer de hond niet gaat braken bestaat de kans op zoutvergiftiging! Een middel van de dierenarts is veiliger en effectiever.

Symptomen en oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je hond braakt en ook de symptomen kunnen verschillen. Mogelijk heeft je hond alleen braakneigingen of misschien geeft hij meerdere keren per dag over. Afhankelijk van de symptomen kan de oorzaak verschillen en bepaald dat hoe je je hond kunt helpen.

Bekijk hieronder de symptomen en lees wat jij het beste kunt doen om je hondenvriendje te helpen:

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp

Meer weten over EHBO bij honden?

Lees het hier