Mijn hond is aan het overgeven

Heeft jouw hond overgegeven? Wat moet je doen wanneer jouw hond braakt? Is dit erg? In dit artikel lees je wat je kunt doen om je hond te helpen.

Hond braakt en is aan het overgeven

Honden geven gemakkelijk over. Zelfs zo gemakkelijk dat ze al kunnen braken door het te snel leeg eten van hun voerbak. Als honden overgeven met een lege maag dan komt er voornamelijk wit en/of geel slijm uit (maagsappen en gal).

Een keer overgeven is niets om je zorgen over te maken, maar als het meerdere keren gebeurt of er zit bloed bij het braaksel, dan is het verstandig om een dierenarts te raadplegen.

Symptomen en oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je hond braakt en ook de symptomen kunnen verschillen. Mogelijk heeft je hond alleen braakneigingen of misschien geeft hij meerdere keren per dag over. Afhankelijk van de symptomen kan de oorzaak verschillen en bepaald dat hoe je je hond kunt helpen.

Daarom hebben we verschillende symptomen weergegeven. Vind hieronder de artikelen en kijk waar jij meer over wilt weten.

Hond heeft bloed bij braaksel
Wanneer er bloed in het braaksel aanwezig is, kan dit wijzen op een ernstige aandoening. Zo kan de hond een scherp voorwerp of rattengif hebben opgegeten. Ook kan het komen door bepaalde medicatie. Lees hier meer over bloed bij braaksel.

Hond heeft braakneigingen
Wanneer de hond wel braakneigingen geeft, maar er komt niets uit. Het lijkt erop dat de hond aan het kokhalzen is alleen komt er geen braaksel. Dit kan wijzen op een ernstige aandoening. Lees hier meer over braakneigingen.

Hond geeft meerdere keren per dag over
Overgeven is een natuurlijke afweerreactie van het lichaam. Wanneer de hond meerdere keren op een dag braakt is er waarschijnlijk meer aan de hand. Lees hier wat je kunt doen en waar je op moet letten.

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp

Meer weten over EHBO bij honden?

Lees het hier