Een kat erbij

Heb je al een kat en wil je een tweede kat erbij? Denk dan eerst even goed na. Hoewel een speelkameraadje voor je kat hartstikke leuk kan zijn kunnen helaas niet alle katten direct met elkaar door één deur. Ze moeten aan elkaar wennen. Gelukkig kun jij als baasje ze daar een handje bij helpen!

De kat in de natuur

Katachtige hebben in de natuur verschillende leefwijzen. De één leeft solitair, oftewel alleen. De ander leeft in groepen. Er is discussie over de manier waarop huiskatten gehouden moeten worden. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat de kat solitair is en vinden dat je dus maar één kat in huis moet hebben. Andere mensen vinden juist dat de kat een groepsdier is en vinden het zielig om een kat alleen te houden. Soms kunnen twee of meerdere katten heel goed bij elkaar. Maar soms is het alleen maar ruzie. Hoe het gaat uitpakken is dus afhankelijk van het karakter van jouw eigen kat.  Natuurlijk kan je wel een beetje invloed uitoefenen.

Katten introduceren

Hieronder kun je verschillende artikelen lezen die je kunnen helpen bij het introduceren van een nieuwe kat. Waar moet je rekening mee houden wanneer je er een kattenvriendje bij wilt?  Lees hoe je de katten aan elkaar kunt leren wennen en welke middelen er zijn om de introductie rustig te laten verlopen.

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp

Meer lezen over kattengedrag?

Bekijk het hier