Geschikte voeding

Engelse Bulldog

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Engelse bulldog heeft een goedmoedig en rustig karakter en houdt ervan om onder de mensen te zijn. Hij is trouw en hecht zich aan zijn baas en gezin, die hij zal beschermen wanneer dat nodig is. Het liefst is deze hond de hele dag bij zijn familie om deze goed in de gaten te houden. Met kinderen en andere dieren kan de bulldog in de meeste gevallen goed overweg.

Een goede socialisatie is daarvoor noodzakelijk en ook de opvoeding van deze hond vraagt wat aandacht. Hij kan erg eigenzinnig zijn en zal in veel gevallen zelf bepalen of hij een commando opvolgt. Overigens is dit een erg slimme hond en samen met zijn vasthoudendheid zorgt dit karakter ervoor dat hij veel voor elkaar krijgt. Het nadeel van de bouw van deze honden is dat ze lichamelijk tot weinig in staat zijn. Meer activiteit dat een rustige wandeling zit er niet gauw in en ook raken deze honden snel oververhit.

De vacht hoeft slecht af en toe geborsteld te worden maar de plooien op het hoofd moeten goed schoon gehouden worden om infecties te voorkomen. Dit hondenras kent onder andere ademhalingsproblemen, gewrichtsproblemen, hartafwijkingen en oogaandoeningen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee