Geschikte voeding

Weimaraner

Producten

Deze honden zijn graag in het gezelschap van hun baas en familie. Hoewel zij zich goed op hun gemak voelen in huis, zijn het ook honden die graag buiten zijn. Wanneer de Weimaraner de mogelijkheid heeft om regelmatig lekker te bewegen, zal hij zich op zijn best voelen. Daarnaast vraagt dit intelligente ras ook voldoende mentale uitdaging.

De Weimaraner heeft een baas nodig die consequent en geduldig is en de jachtpassie van deze honden weet te waarderen en te begeleiden. Deze honden zijn erg op hun eigen familie gericht en gevoelig voor de stemming van de baas. Naar vreemden toe kunnen zij wat terughoudend zijn maar gedragen ze zich wel zachtaardig. Een goede socialisatie is belangrijk om het open karakter van de hond tot zijn recht te laten komen. Deze atletische honden zijn goed in te zetten in de hondensport en natuurlijk de jacht waarvoor zij gefokt zijn.

De korte vacht moet af en toe geborsteld te worden om losse haren te verwijderen. De langharige Weimaraner zal wat vaker geborsteld moeten worden en ook de gehoorgang moet goed schoongehouden worden. Bij dit ras komen neurologische aandoeningen, hartproblemen en huidaandoeningen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee