Geschikte voeding

Briard

Herdershonden en Veedrijvers

De Briard is een levendige, enthousiaste hond die graag bij zijn baas en familie in de buurt is. Hij is altijd bereid dingen te ondernemen voor en met zijn baas. Zijn natuurlijke talent voor het hoeden en beschermen van een kudde zal hij toepassen op zijn gezin en daardoor altijd alert zijn op bedreigingen.

Deze intelligente hond heeft een groot aanpassingsvermogen en leert snel. Hierdoor heeft hij wel behoefte aan uitdaging en is het aan te raden te gaan werken of sporten met deze hond. Wanneer hij voldoende kan bewegen, is de Briard in huis een rustige en aanhankelijke huishond die ook goed met kinderen om kan gaan. Naar vreemden toe en in vreemde situaties is deze hond van nature wat terughoudend en hij moet daarom goed gesocialiseerd worden.

Een baas die leiding geeft op een positieve manier is voor hem belangrijk om zijn energie, waakzaamheid en eigenzinnigheid te kunnen beheersen.

De lange dubbele vacht en vooral de ondervacht van de Briard moet vaak gekamd worden om klitten tegen te gaan. Bij dit ras komen oogafwijkingen en heupdysplasie voor.  

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee