Geschikte voeding

Basset Hound

Lopende honden en zweethonden

Deze honden hebben een uitstekend reukvermogen en gaan graag hun neus achterna. Ze zijn dan ook het gelukkigst als zij geregeld de kans krijgen om op onderzoek uit te gaan en trekken er graag samen met hun baas op uit. De training van de Basset hound verloopt vaak wat moeizaam en vereist veel geduld en consequentie van de eigenaar, net als een positieve benadering. Zijn sterke karakter kan hij tonen door zich onafhankelijk op te stellen en hij zal graag zijn eigen gang gaan.

Qua activiteit heeft deze hond niet veel nodig. Een goede wandeling, waarbij hij zijn neus kan gebruiken, voldoet vaak al aan zijn behoeftes. Deze honden zijn sociaal en verkeren graag in het gezelschap van hun gezin en ook met andere dieren gaan zij vaak goed om.

De korte vacht van deze honden moet vooral tijdens het verharen geborsteld worden. Daarnaast is het belangrijk de huidplooien schoon te houden om infectie te voorkomen. Dit hondenras heeft te lijden onder gewrichtsproblemen, rugproblemen, oor- en oogproblemen en een bloedstollingsstoornis. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee