Geschikte voeding

Dalmatische Hond

Lopende honden en zweethonden

Deze honden zijn actief en levendig en graag bezig. Ze hebben dan ook een bijpassend uithoudingsvermogen en hebben veel beweging nodig. De dalmatiër is geschikt voor verschillende sporten en activiteiten en het is aan te raden veel met deze honden te ondernemen om te voorkomen dat ze probleemgedrag gaan ontwikkelen. De dalmatiër houdt van gezelschap en is niet graag alleen. Hij is het liefst in de buurt van zijn familie en is trouw aan zijn baas.

Wanneer deze hond voldoende gemotiveerd wordt, verloopt de training het best. Wel moet rekening gehouden worden met een onafhankelijke kant van zijn karakter; consequentie is belangrijk. Deze honden laten vaak hun stem horen maar zullen niet snel beschermend optreden. Met kinderen en andere dieren is een goede socialisatie belangrijk, mede door het formaat en enthousiasme van de hond.

De korte vacht van de dalmatiër heeft weinig onderhoud nodig en moet vooral tijdens het verharen geborsteld worden. Binnen dit ras komen allergieën en huidproblemen voor, net als afwijkingen van het immuunsysteem en nierproblemen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee