Geschikte voeding

Rhodesian Ridgeback

Lopende honden en zweethonden

Deze sterke honden zijn moedig en onafhankelijk ingesteld. Ze zijn trouw en gehecht aan hun familieleden en zullen deze attent maken op en beschermen tegen gevaar. Door hun atletische bouw zijn deze honden heel geschikt voor verschillende sportieve activiteiten. Dit zullen zij dan ook regelmatig nodig hebben om hun energie in kwijt te kunnen. Wanneer de Rhodesian Ridgeback voldoende beweging krijgt, is hij in huis een rustige hond die goed reageert op de stemming van zijn menselijke huisgenoten.

De training moet consequent gebeuren om te voorkomen dat zijn onafhankelijke kant de overhand krijgt. Ook hebben deze honden een groot jachtinstinct waar de eigenaar mee om moet kunnen gaan. Een ervaren hondenbezitter met kennis van hondengedrag is het meest geschikt voor deze hond en zijn uitgesproken karakter. Een natuurlijk overwicht is nodig om te voorkomen dat deze hond zelf regels gaat bepalen.

De korte vacht moet vooral tijdens het verharen geborsteld worden. Dit ras heeft te kampen met rugproblemen, neurologische problemen, heupdysplasie en huidproblemen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee