Geschikte voeding

Amerikaanse Bulldog

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze bulldog is een echte werker en bewaker van zijn familie en heeft een imposant uiterlijk. Deze honden werden geselecteerd op karakter waardoor het uiterlijk van de honden sterk uiteen kan lopen. Hij zal voor zijn baas door het vuur gaan en is onvoorwaardelijk trouw. Zijn grote moed en vastberadenheid komen goed van pas bij het waken maar moet in andere situaties goed begeleid worden.

Deze hond heeft een baas nodig die weet hoe hij zonder dwang de leider kan zijn van deze hond en moet overweg kunnen met het zelfverzekerde karakter. Een goede socialisatie is van belang om zijn beschermende aard niet de boventoon te laten voeren. Naar eigen kinderen en dieren is deze hond erg zachtaardig en ook in huis een rustig gezelschap. De Amerikaanse bulldog moet voldoende beweging krijgen om tevreden te blijven, hij houdt van lange wandelingen. Deze hond kan eigenzinnig zijn en heeft dan ook een consequente training nodig.

Vachtverzorging van deze bulldog bestaat uit zo nu en dan een borstelbeurt om dood haar te verwijderen. Naast heupdysplasie komen oogproblemen en epilepsie bij dit ras voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee