Geschikte voeding

Berner Sennenhond

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Dit ras wordt veel gezien als gezinshond en heeft daar ook het bijpassende, rustige karakter voor. De Berner Sennen is gek op zijn familie en houdt erg van aandacht. Het waken over zijn familie hoort bij deze hond en hij zal iedereen in de gaten willen houden. Deze honden zijn graag buiten en ze een bijpassende vacht die ze beschermt tegen weersinvloeden. Ze zijn niet overactief en gaan het liefst rustig op onderzoek uit.

Het is een ideale hond voor lange wandelingen. Ondanks het mensgerichte karakter, kunnen deze honden hun eigen wil goed laten zien. Voor het trainen is geduld en consequentie vereist, wat zeker nodig is om deze grote honden zich op de juiste manier te leren gedragen.

Door hun rustige karakter zijn ze doorgaans goed met andere dieren en kinderen. De Berner Sennenhond zal zich het best gedragen wanneer hij ook geestelijk voldoende gestimuleerd wordt, wat gedaan kan worden door gehoorzaamheidstraining en spelletjes waarmee ook zijn behoefte aan aandacht bevredigd kan worden.

De lange vacht moet regelmatig doorgeborsteld worden om vuil en losse haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Dit grote ras heeft te lijden onder heupdysplasie, kanker, nierproblemen en auto-immuunziekten. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee