Geschikte voeding

Cane Corso

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De cane corso is een moedige hond met een beschermend karakter. Hij is toegewijd aan zijn eigenaren en is graag bij ze in de buurt. Ondanks zijn wat trage uitstraling, is dit ras graag actief bezig en heeft veel beweging nodig. Het is een echte werkhond die graag bezig is met en voor zijn baas. Zijn intelligentie zorgt ervoor dat hij snel leert maar ook mentaal bezig moet worden gehouden.

Deze honden hebben van nature een dominantie over zich die ze helpt bij het uitvoeren van hun oorspronkelijke taak; het bewaken en bij elkaar houden van kuddes vee. Door deze karaktereigenschap is een eigenaar met ervaring wel nodig bij dit ras om deze krachtige hond op de juiste manier te kunnen begeleiden. Een goede socialisatie is noodzakelijk. In huis zal deze hond rustig en aanhankelijk zijn wanneer hij daarbuiten goed zijn energie kwijt kan.

De cane corso verliest niet veel haar en heeft genoeg aan een borstelbeurt zo nu en dan. Bij dit grote ras komen heupdysplasie, oogaandoeningen, epilepsie en allergieën voor.

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee