Geschikte voeding

Leonberger

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

De Leonberger is kalm en zelfverzekerd; eigenschappen die zorgen dat hij een goede waakhond is. Hij hecht zich erg aan zijn familie en hoewel hij niet constant zal volgen, wil hij wel graag een oogje in het zeil houden. Hij is dan ook niet graag alleen en is het liefst in het gezelschap van zijn baas. Deze grote hond is erg aanhankelijk maar zal naar vreemden toe in het begin altijd wat terughoudender zijn. Andere dieren vormen niet snel een probleem voor de Leonberger, al zal hij daar wel aan moeten wennen.

Er is goed te werken met deze hond en hij zal zijn best doen om de baas te gehoorzamen en leert graag. Hij is graag actief bezig maar geniet daarnaast net zoveel van de rustige momenten. Door zijn rustige karakter is het een fijne hond om dingen mee te ondernemen.

Deze hond verhaart hevig en moet ook tussen het verharen door goed geborsteld worden om klitten en vervilting te voorkomen. Heupdysplasie en andere gewrichts- en skeletproblemen kunnen bij deze honden voorkomen net als oogafwijkingen en neurologische aandoeningen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee