Geschikte voeding

Mastiff

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze massieve hond is gemaakt om te waken en heeft dan ook een uiterlijk dat er afschrikwekkend uit moet zien. Waken kan de Mastiff (of Old English Mastiff) prima maar dan ook alleen wanneer dat nodig is. Hij is verder rustig en zal in actie komen wanneer hij denkt dat er gewaakt moet worden. Deze honden houden wel van een forse wandeling en hebben dan in en om huis voldoende aan de ruimte om te rusten en te liggen waken. Het liefst zijn ze daarbij in het gezelschap van de baas en familie.

De Mastiff is een hond met veel zelfvertrouwen en heeft daarbij een geduldig karakter. Hierdoor is het een fijne gezinshond die het goed kan vinden met andere dieren en kinderen. De training van deze hond verloopt het best wanneer dat met een zachte hand gebeurt. Een baas met natuurlijk overwicht en ervaring met honden is het meest geschikt om dit grote ras op de juiste manier te kunnen begeleiden.

Om de vacht van deze hond in goede conditie te houden, moet zij af en toe geborsteld worden. Daarnaast moeten de huidplooien van de mastiff goed schoon en droog gehouden worden om infecties te voorkomen. Dit ras is door zijn formaat gevoelig voor gewrichtsaandoeningen. Daarnaast komen oogaandoeningen, kanker en problemen met het zenuwstelsel voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee