Geschikte voeding

Shar-pei

Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Deze waakhonden met een bijzonder uiterlijk zijn zelfverzekerd en zelfstandig. Zij zijn vriendelijk naar mensen toe maar zullen daarin wel zelf bepalen of zij iemand wel of niet willen benaderen. Voor hun eigen mensen zijn ze aanhankelijke en trouw. De Shar-pei zal waken over het gezin en niet twijfelen om hen te beschermen. Een goede socialisatie is belangrijk voor deze honden om ze te leren omgaan met vreemden en andere dieren.

De training kan lastig zijn doordat de Shar-pei goed zelf kan bepalen wat hij wel of niet wil doen. Geduld en een positieve insteek zijn belangrijk om de interesse van deze honden vast te houden. Met zijn uitgesproken karakter is deze hond in goede handen bij een ervaren hondenbezitter. De Shar-pei moet voldoende beweging krijgen en heeft ook mentale stimulans nodig.

De korte, harde vacht van deze hond heeft slechts af en toe een borstelbeurt nodig om vuil en losse haren te verwijderen. De huidplooien van deze hond moeten schoon en droog gehouden worden. Deze honden zijn gevoelig voor huidproblemen en allergieën. Ook komen oogaandoeningen, gewrichtsproblemen en de aandoening Familiar Sharpei Fever (FSF) voor .

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee