Geschikte voeding

Affenpinscher

Pinschers en Schnauzers

Dit levendige hondje is altijd in voor een spelletje. Hij is nieuwsgierig en enthousiast en graag onder de mensen. De Affenpinscher heeft veel tijd en aandacht nodig en zal, wanneer hij dat niet krijgt, erom komen vragen waarbij hij veel lawaai kan maken. Wanneer er voldoende met hem gewandeld en gespeeld wordt is het een gezellige huisgenoot die zowel met andere dieren als ook met kinderen goed omgaat.

Daarbij moet deze hond wel goed weten waar zijn grenzen liggen en zal hij een consequente eigenaar nodig hebben die weet hoe een eigenzinnig en druk hondje begeleid moet worden. Deze honden zijn onverschrokken en hebben een uitgesproken karakter.

De dichte vacht van de Affenpinscher moet vaak met een grove kam of borstel behandeld worden om klitten tegen te gaan. Daarnaast moet hij getrimd worden om het verharen goed te laten verlopen. Ook de gezichtsbeharing moet goed bijgehouden worden om irritatie van oren en ogen te voorkomen. Gewrichtsproblemen en hartproblemen komen bij dit ras voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee