Geschikte voeding

Schnauzer

Pinschers en Schnauzers

De Schnauzer is er in drie verschillende maten die in karakter veel overeenkomen. Deze honden hebben een evenwichtig karakter en zijn trouw aan hun baas. Door hun intelligentie en veelzijdigheid zijn zij geschikt voor veel verschillende doeleinden en worden gezien in de hondensport, als hulphond, waakhond en gezinshond. Door de toewijding aan hun familie zullen zij deze goed bewaken. Deze honden hebben activiteit en uitdaging nodig en zijn dan rustige en aanhankelijke huisgenoten.

De Schnauzers zijn vrij zelfstandig en hebben daardoor consequentie en duidelijkheid nodig bij hun training. Tevens is een goede socialisatie nodig om te voorkomen dat de schnauzer eenkennig wordt en ook is het aan te raden de hond vroeg met andere dieren kennis te laten maken om hun jachtinstinct in goede banen te kunnen leiden.

De vacht van deze honden moet goed onderhouden worden; een regelmatige borstelbeurt voorkomt klitvorming en meerdere trimbeurten per jaar, waarbij er vaak een typische “schnauzer-look” wordt gecreëerd, zijn nodig om de vacht in goede conditie te houden. Bij de schnauzers komen oogafwijkingen, heupdysplasie, epilepsie en problemen met de urinewegen voor. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee