Geschikte voeding

Zwarte Russische Terriër

Pinschers en Schnauzers

De Zwarte Russische Terriërs zijn ondanks hun zachtaardigheid goede waakhonden. Daarnaast zijn ze erg gehecht aan de baas en hun familie en zijn ze vriendelijk naar andere dieren en naar kinderen. Door hun intelligentie zijn deze honden goed te trainen wanneer er rekening wordt gehouden met de eigen wil en zelfstandigheid. Zijn waakzaamheid moet begeleid worden en vergt leiderschap zonder harde hand.

De Russische Terriër is het liefst bij zijn familie in de buurt en kan het best als gezinshond gehouden worden, wat gemakkelijk gaat met het rustige karakter binnenshuis. Deze hond werkt graag voor zijn baas en is ook erg geschikt voor de hondensport. Een tuin is geen overbodige luxe bij het houden van deze hond, het geeft hem de ruimte om te kunnen waken en zijn energie kwijt te kunnen.

De vacht van de zwart Russische Terriër heeft meerdere malen per jaar een trimbeurt nodig met tussentijds onderhoud bestaande uit af en toe borstelen om klitten tegen te gaan. Dit grote hondenras is gevoelig voor heupdysplasie en andere gewrichtsaandoeningen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee