Geschikte voeding

Australian Cattle Dog

Herdershonden en Veedrijvers

De Australian Cattle Dog is een erg actieve hond die altijd bezig wil zijn voor zijn baas. Deze moedige honden nemen hun werk dan ook erg serieus en zijn daarin moeilijk af te remmen. Hij is onuitputtelijk en heeft zeker een taak nodig die hij kan vervullen. Als aan die behoefte wordt voldaan, kan deze hond goed in huis worden gehouden.

De Cattle Dog leert snel is daardoor goed te trainen, mits de trainer hem blijft uitdagen om verveling te voorkomen. Waar bij deze hond rekening mee gehouden moet worden is zijn instinct om snel bewegende objecten te volgen. Dit kan voor problemen zorgen met kinderen, voertuigen en andere dieren wanneer hier geen goede begeleiding in wordt geboden. Hij is trouw en aanhankelijk naar bekenden maar kan naar vreemden toe wat terughoudend zijn en zijn baas beschermen.

Door hun hoge activiteit en “will to please” zijn deze honden zeer geschikt voor hondensporten, zeker doordat hij daarin de nodige uitdaging kan vinden.

De dubbele vacht moet vooral tijdens het verharen goed uitgeborsteld worden. Het ras kent verschillende gezondheidsproblemen als heupdysplasie, doofheid en oogafwijkingen. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee