Geschikte voeding

Hollandse Herdershond

Herdershonden en Veedrijvers

De Hollandse Herder is een hondenras van eigen bodem dat niet erg bekend is. Dit ras werd op veel boerderijen gebruikt voor verschillende doeleinden waardoor deze dieren zowel waakzaam en zelfstandig als aanhankelijk, volgzaam en trouw zijn. Door zijn intelligente aard hebben heeft de Hollandse Herder duidelijk leiderschap nodig omdat anders de dominante kant van dit ras naar boven kan komen. Ervaring met honden is aan te raden bij het houden van een Hollandse Herder.

Deze hond heeft veel activiteit nodig om zijn werklust in kwijt te kunnen en is dan ook niet een typische binnenhond. Wanneer hij zijn energie en intelligentie op de juiste manier kan gebruiken, kan hij binnenshuis zijn rustige en aanhankelijke kant het best laten zien. In de sport kan deze hond zijn snelheid en wendbaarheid goed gebruiken en op die manier kan aan zijn werkbehoefte worden voldaan.

De Hollandse Herder komt voor met kort haar, lang haar en ruw haar. Het korte haar moet vooral tijdens het verharen onderhouden worden, het lange haar moet gekamd worden tegen klitten en de ruwharige variant van dit ras heeft zo nu en dan een professionele behandeling nodig om de vacht te plukken en zo de textuur te behouden. Dit hondenras is gevoelig voor oogaandoeningen, heupdysplasie en ziekte van Addison. 

Deze hond past bij mij!

Deel en bewaar je resultaat

Rassen met dezelfde kenmerken

Smølke, daar maak je vrienden mee