Overstap naar volwassen kattenvoeding

Wanneer je kitten volwassen wordt zal je op een gegeven moment moeten overstappen op voeding voor volwassen katten, maar wat is het juiste moment?

Het juiste moment om over te stappen hangt af van het ras, grootte en activiteit van je kitten. Over het algemeen kan je de leeftijd van om en nabij 1 jaar aanhouden. Echter bij kittens die al geholpen zijn kan het verstandig zijn iets eerder over te stappen wanneer overgewicht ontwikkelen en minder voeding geven niet helpt.

Hoe stap je over op volwassen kattenvoeding

Het beste kan je hiervoor minimaal een dag of vijf de tijd nemen. Zorg daarom dat je nog voldoende van de kittenvoeding in huis hebt om te kunnen mengen wanneer je wilt overstappen.

  • Dag 1: 80% kittenvoeding gemengd met 20% volwassen voeding
  • Dag 2: 60% kittenvoeding gemengd met 40% volwassen voeding
  • Dag 3: 40% kittenvoeding gemengd met 60% volwassen voeding
  • Dag 4: 20% kittenvoeding gemengd met 80% volwassen voeding
  • Dag 5: geheel over op volwassen voeding!

Sommige kittens zijn wat gevoeliger en hebben een langere overstaptijd nodig, terwijl sommigen geen enkel probleem hebben met een direct overstap. Mocht je hier vragen over hebben stuur ons dan even een e-mail via ons contactformulier.

Welke voeding kies je?

Uiteraard raden wij hiervoor onze Smølke Adult voedingen aan. Doordat wij naast onze onze Adult Chicken & Rice en Adult Fish & Rice voedingen ook speciale voeding hebben voor katten met (de neiging tot) overgewicht, namelijk de Smølke Weight Control, hebben wij voor elke volwassen kat wat wils!

Heb je een gecastreerde of gesteriliseerde kat? Ook in dat geval zijn onze voedingen geschikt! Een geholpen kat heeft over het algemeen een lagere energiebehoefte, dit bereik je door een afgemeten hoeveelheid Adult voeding te voeren. Mocht je kat neigen tot overgewicht door de ingreep dan is onze Weight Control voeding de beste optie.

Wist je trouwens dat al onze Smølke kattenvoedingen helpen om blaasgruis, tandplak en haarballen te voorkomen? Daarnaast zijn al onze Smølke voedingen uiteraard bereid met hoogwaardige ingrediënten en vrij van chemische toevoegingen.

Adult with Chicken and Rice

Adult with Chicken and Rice

Speciaal adult kattenvoer op basis van kip voor volwassen katten. Voor de dagelijkse balans van jouw kat. Geschikt voor binnenkatten én buitenkatten.

Adult with Fish and Rice

Adult with Fish and Rice

Speciaal adult kattenvoer op basis van vis voor volwassen katten. Voor de dagelijkse balans van jouw kat. Geschikt voor binnenkatten én buitenkatten.

Sterilised

Sterilised

Speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde of gecastreerde katten of voor katten met gewichtsproblemen. Geschikt voor binnenkatten én buitenkatten.

Adult Grain Free Formula

Adult Grain Free Formula

Een smaakvol graanvrij alternatief voor actieve volwassen katten of voor katten met een overgevoeligheid voor granen of gluten. Voor binnenkatten én buitenkatten.

Sensitive

Sensitive

Hypoallergeen kattenvoer voor volwassen katten met huid- en vachtproblemen of een gevoelig spijsverteringsstelsel.

Kortingsbon

Lees hier waarom je opnieuw voor Smølke zou moeten kiezen als volwassen voeding en vraag hieronder meteen een kortingsbon aan!

Kortingsbon kattenvoeding 5,-
  • Notatie: dd-mm-jjjj
  • Notatie: dd-mm-jjjj

Meer leuke onderwerpen voor kittens van 1 jaar:

Onderwerpen voor kittens van 12 maanden

Bekijk