Kitten zindelijk maken

Katten zijn van nature schone dieren en willen graag een schone bak en als het even kan zonder pottenkijkers. Zorg dat je altijd 1 kattenbak extra hebt dan het aantal katten in huis. Op deze manier is er voor je kitten altijd een rustige bak te vinden en verklein je de kans op ongelukjes. De kans is groot dat je kitten al (grotendeels) zindelijk is omdat zijn moeder hem dit heeft geleerd, wanneer dit nog niet het geval is kan je het hem het beste zo makkelijk mogelijk maken…

De kattenbak

Zet de bak in eerste instantie in de ruimte waarin je kitten zich het meest bevindt en zorg voor een lage instap. Plaats hem niet in de buurt van de voer- en waterbakjes of zijn mandje. Haal ook het bovenste deel van de bak er tijdelijk af wanneer je een dichte kattenbak hebt aangeschaft, dit maakt het in het begin wat makkelijk voor je kitten om hem te vinden en er op tijd bij te zijn als de nood hoog is. Beloon je kitten met wat lekkers of even spelen als hij het op de bak doet, op de manier gaat hij de bak als iets positiefs ervaren en zullen ze het sneller snappen.

Voorkom ongelukjes

Zet je kitten op de bak als je ziet dat hij zoekende is. Verschoon de bak minimaal 1x per dag en gebruik in het begin het liefst  eenzelfde soort kattenbakvulling als bij de fokker. Maak de kattenbak niet schoon met een te sterk ruikend schoonmaakmiddel, je hebt dan de kans dat je kitten het niet meer vertrouwd!

Meer leuke onderwerpen voor jouw kitten van 8 weken: