tips en trick voor honden en katten

Hoe kies je de beste hondenvoeding

1 september 2022

Er zijn veel verschillende merken hondenvoer en je leest natuurlijk overal verschillende verhalen over welk merk het beste zou zijn. Fabrikanten maken het vaak niet makkelijker door uiteraard te zeggen dan hun eigen hondenvoeding het beste is. Hoe kies je dan de beste hondenvoeding?

 

Waar kan je op letten?

Veel mensen beoordelen een voeding op de voorkant van de verpakking. Het is leuk als de verpakking er mooi uit ziet, maar dit zegt niet altijd iets over de kwaliteit van de voeding zelf.

Je kunt je hond laten bepalen door te kijken welke voeding hij het lekkerst vindt, maar net als bij kinderen is lekkere voeding niet altijd ook even gezond! Kijk daarom eens naar de ingrediënten; klinken deze gezond en zitten er ingrediënten in die mogelijk niet nodig zijn?

Open en gesloten declaratie

Bij hondenvoer kunnen merken gebruik maken van een open of gesloten declaratie van de gebruikte ingrediënten.

Een gesloten declaratie wil zeggen dat er alleen productgroepen worden weergegeven en niet de daadwerkelijk losse ingrediënten. Wanneer de ingrediënten niet duidelijk zijn aangegeven of er worden alleen voedingsgroepen weergegeven is het lastig om te bepalen wat er exact in de voeding zit.

Bij een open declaratie staan alle ingrediënten weergegeven. Omdat wij transparant zijn en trots op onze producten en de gebruikte hoogwaardige ingrediënten, voeren wij een open declaratie. Je kunt op onze verpakkingen dus precies zien wat er in de voeding zit en je weet dan ook exact wat je voert! Wel zo prettig toch?

Wat heeft je hond nodig en wat niet?

Ten eerste heeft je hond niet veel aan voeding met allerlei leuke kleurtjes en vormpjes. Vraag je je wel eens af waarmee deze voeding gekleurd is? Zijn dit natuurlijke kleurstoffen of niet? Daarnaast kan jij je afvragen of die zachte brokjes die je hondje zo heerlijk vindt ook wel zo gezond zijn. Deze zachte brokjes bevatten namelijk meer vocht en zijn daardoor moeilijk houdbaar te houden, daarnaast bevatten deze zachte brokjes vaak hulpstoffen om ze zacht te houden.

Hondenvoeding kan tegenwoordig ook natuurlijk worden geconserveerd zonder chemische toevoegingen als BHA en BHT. Al onze Smølke voedingen zijn dan ook vrij van toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen en suikers. Ook zijn onze brokken tarwe-glutenvrij. Daarnaast wordt onze voeding volledig op een natuurlijke wijze geconserveerd met vitamine E en rozemarijn!

hersenwerk-aanleren

Waar let ik nog meer op?

Natuurlijk is de prijs ook belangrijk. Al is het zeer goedkope hondenvoer niet voor niets zo goedkoop. Goedkopere grondstoffen zorgen ervoor dat een product ook goedkoper verkocht kan worden. De analyse kan wel gelijk zijn, maar dit zegt helaas niets over de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Veel voeders (ook sommige bekende en grote merken) bevatten soms maar 4% vlees. Kijk dus zelf eens kritisch op de verpakking en laat je eventueel informeren door je dierenspeciaalzaak of stel enkele kritische vragen aan de fabrikant.

Wil je meer weten over onze voedingen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

Belangrijk is dat je hond de voeding graag eet en dat de ontlasting goed is. Het is helemaal fijn als het hondenvoer ook nog eens geheel natuurlijk is en betaalbaar!

Let dus bij het kiezen van een voeding op:

  • ingrediënten / analyse
  • onnatuurlijke toevoegingen
  • manier van conserveren
  • hoeveelheid vlees
  • smaak en ontlasting

 

Is je hond overgevoelig voor bepaalde bestanddelen in de voeding? Kies dan voor een glutenvrije hondenbrok zoals Smølke Sensitive of Smølke Graanvrij.

Heb je nog meer voedingsvragen?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.