tips en trick voor honden en katten

De kattenneus

14 maart 2023

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je pluizige vriendje soms zo nieuwsgierig ruikt aan alles om hem heen? Nou, dat heeft te maken met het unieke zintuig dat katten bezitten namelijk hun buitengewone kattenneus! Wij vertellen je graag meer over neus van je kat!

  1. De kattenneus

De kattenneus is niet alleen schattig, maar ook ongelofelijk gevoelig. Je pluizenbol heeft maar liefst 60 miljoen reukcellen, terwijl wij mensen er slechts 5 miljoen hebben. Hierdoor kunnen ze geuren ruiken die voor ons onopgemerkt blijven. Elke geur vertelt je kat een verhaal over de wereld om hen heen.

  1. Geurmarkeringen

Katten hebben een eigen manier van communiceren, namelijk door middel van geurmarkeringen. Ze laten hun geur achter op voorwerpen, andere katten en zelfs op mensen! Hiermee communiceren ze met elkaar zonder ook maar een woord te zeggen. Het is een soort geheime ‘kattentaal’ die alleen zij snappen 😉

  1. De kattenneus als zaklamp

In het donker voelen wij ons soms verloren, maar onze kattenvrienden niet. Hun kattenneus helpt hen om geuren te herkennen en moeiteloos te navigeren in het donker. Ze kunnen zelfs eten vinden in het donker door gewoon hun neus te gebruiken!

  1. Emoties

Katten zijn meesters in het opsnuffelen van emoties. Ze kunnen geuren ruiken die verbonden zijn met menselijke gevoelens zoals angst, stress of blijdschap.

  1. Geurgeheugen

Wist je dat de kattenneus ook een goed geheugen heeft? Je pluizenbol kan namelijk geuren onthouden en deze zelfs koppelen aan eerdere ervaringen! Dus als je vriendje een bepaalde geur herkent, kan het zijn dat ‘ie zich iets herinnert van een vorige ontmoeting of situatie.

  1. Smølke neusweetje

De geur van Smølke voer prikkelt ook de kattenneus. Onze voedingen zijn met liefde samengesteld om de zintuigen van je kat te verwennen. Zo kunnen ze heerlijk smøllen!

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.