tips en trick voor honden en katten

Een fijne herfst voor je kat

29 augustus 2022

Het is herfst en dat betekent kouder en natter weer. Je kat blijft hierdoor waarschijnlijk regelmatiger binnen. Speel vaker een spelletje of laat hem binnen de herfst beleven.

Een fijne herfst voor je kat

Vallende blaadjes, fantastische kleuren in de natuur en het wordt vroeger donker; het is herfst. Je kat kan nog steeds naar buiten, alleen zijn er wat veranderingen in de buitenwereld. En ook katten die binnen leven kun je toch laten meegenieten van deze mooie periode van het jaar. Lees dit artikel met een heerlijke kop thee en ontdek hoe jij je kat de beste herfst geeft!

Kat tussen herfstbladeren

Vaker een spelletje spelen en warme plekjes

Veel katten houden ervan om warm en droog te zijn. Als je kat in de herfst wat meer binnenblijft, is het fijn om een extra knus plekje in huis te creëren. Plaats zijn mandje op een warme locatie in huis en overweeg een extra dekentje. Speel wat vaker een spelletje zodat je lieverd toch in beweging blijft om overgewicht te beperken. Zo werken jullie ook nog eens aan jullie onderlinge band!

Is jouw kat een echte held en gaat hij toch naar buiten? Geef hem de mogelijkheid om makkelijk binnen te komen en droog hem af na een regenbui.

Binnen meegenieten van de herfst

De herfst zorgt voor nieuwe geuren en kleuren voor je kat. Wanneer je kat vooral binnen leeft, kun je hem toch laten meegenieten van de nieuwe ervaringen. Verzamel buiten eens wat herfstbladeren en veertjes en plaats deze – eenmaal droog – in een mandje in huis. Door er iets lekkers tussen te verstoppen, motiveer je je kat om met zijn pootjes en neus in deze herfstachtige verrassing te duiken.

Later licht en eerder donker

Als je kat naar buiten gaat, is de kans in de herfst groter dat hij in het donker op ontdekking gaat. Door hem een reflecterend halsbandje of lampje aan de halsband te geven, maak je hem beter zichtbaar voor weggebruikers. Zo kan je kat veilig door de buurt struinen op donkerdere momenten.

Teken en vlooien in de herfst

Ook in de herfst zijn teken nog aanwezig in de natuur. Blijf het lichaam van je kat regelmatig controleren op deze parasieten. De kans op vlooien is het hele jaar aanwezig en zeker op koudere dagen zijn vlooien ook graag op warme plekken en dus in huis. Het is daarom verstandig om je kat preventief te behandelen tegen deze vervelende beestjes.

Herfstmijt bij je kat

In de herfst is de herfstmijt (ook wel oogstmijt) actief. Deze mijt komt vooral voor in weilanden en grasstroken langs water en zorgt voor ernstige jeuk bij je kat. Je kunt ze zien met het blote oog en herkennen aan hun feloranje kleur. De herfstmijt is goed te behandelen met vlooienmiddel en vraag voor het juiste middel advies bij een dierenspeciaalzaak.

Zorg voor afwisseling en uitdaging in huis

Zoals je al eerder las, is er helemaal niks mis mee als je kat wat vaker binnen is. Verras hem eens met een nieuw speeltje, een lege doos, schoenveter of maak zelf een speeltje voor je kat. Als je de ruimte hebt, kun je je kat ook laten afwisselen in speelruimtes. Zo is binnen zijn helemaal zo gek nog niet! Fijne herfst samen.

fun-met-wc-rollen-kattenbox

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.