tips en trick voor honden en katten

Het unieke eiwitprofiel van Smølke

1 september 2022

Honden en katten zijn overwegend vleeseters. Dierlijk eiwit is voor een belangrijk deel bepalend voor de kwaliteit van een hondenbrok of kattenbrok. Hoe wij bij Smølke de beste ingrediëntenmix voor jouw hond of kat hebben gemaakt lees je in dit artikel!

Uniek eiwitprofiel

Alle onze producten producten bevatten een unieke combinatie van kip, vis en lam. Deze combinatie zorgt voor een compleet aanbod van essentiële aminozuren afgestemd op de specifieke behoefte van honden en katten. Smølke gebruikt alleen dierlijke eiwitten met een hoge biologische waarde en een laag intolerantie risico.

Alle dierlijke ingrediënten zijn zo lokaal mogelijk gesourced óf hebben een duurzaamheidskeurmerk. De unieke combinatie van lokale en duurzame  ingrediënten zorgt voor een compleet aanbod aan bouwstoffen, afgestemd op de specifieke behoefte van jouw hond of  kat.

In de hond recepturen zit minimaal 25% en in de kat recepturen minimaal 30% dierlijke vleesdelen (kip, msc-vis en lam).

Eiwitten in Smølke

Bij Smølke maken we gebruik van zowel dierlijke als plantaardige eiwitbronnen. De voornaamste eiwitbronnen in Smølke zijn afkomstig van:

smolke adult mini eiwitprofiel

Kip
Kip is een zeer geschikte bron van hoogwaardige eiwitten. De productietechniek van een droge brok kan geen hele stukken kip verwerken. Daarom wordt het kippenvlees eerst ontdaan van het vocht. Wat overblijft heet vleesmeel, in dit geval kippenmeel. Wist je dat voor 1 kilo kippenmeel, maar liefst 2,5 kg verse kip nodig is?

 

Lam
Lamsvlees is een zeer licht verteerbare en hypoallergene eiwitbron. Hierdoor is een voeding op basis van lam vaak ook geschikt voor honden met overgevoeligheden.

 

Vis
Vis is een hoogwaardige eiwitbron en een rijke bron van Omega-3 en 6 vetzuren. De vis waarmee de Smølke voedingen worden bereid, is afkomstig van duurzame visserij die onafhankelijk gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard voor een goed beheerde en duurzame visserij.

De juiste mix voor jouw hond of kat

Met Smølke weet je zeker dat je hond of kat alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft. De voedingen zijn met zorg samengesteld door onze eigen nutritioniste en afgestemd op de behoefte van jouw hond of kat.

Smølke Sensitive voedingen

In Smølke Sensitive Lamb hypoallergeen hondenvoer gebruiken we slechts één hoogwaardige dierlijke eiwitbron; lam.  De Smølke Sensitive Lamb is dan ook zeer geschikt als eliminatiedieet in geval van een eiwit allergie of als licht verteerbaar dieet in geval van spijsverteringsproblemen.

smolke sensitive lamb uniek eiwitprofiel

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.