tips en trick voor honden en katten

Hond vervoeren in auto

27 maart 2023

Of je nu een uitstapje maakt naar het bos, het strand of misschien wel de dierenarts, je viervoeter is altijd enthousiast om met je mee te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat het in de auto net zo gezellig is als de bestemming zelf? Lees snel verder en maak van elke autorit een feestje!

Veiligheid voorop!
Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, ook tijdens de autoritten met je maatje. Net zoals wij niet enthousiast worden van rondgeslingerd worden, geldt dat ook voor je hond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je viervoeter zich veilig en comfortabel voelt tijdens de autorit. Met behulp van een autotuigje voorkom je dat je hond plotseling naar voren schiet bij een rembeweging.

En we begrijpen dat sommige honden avontuurlijk zijn en liever naast je zitten dan op de achterbank. In dat geval kan een hondennet of hondenrek een uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat je maatje niet plotseling besluit om ergens anders in de auto te gaan zitten. Zo blijft jullie rit veilig!

Maak het comfortabel
Wij willen natuurlijk het liefst zo comfortabel mogelijk zitten tijdens de autorit, vergeet daarom ook zeker niet je harige vriend! Ook hij verdient het beste plekje. Leg bijvoorbeeld een kussen of een dekentje op de achterbank, zo kan je hond lekker liggen of zitten.

Laat je maatje rustig wennen
Sommige honden vinden autorijden een beetje spannend. Zorg ervoor dat je rustig in stapjes opbouwt tot je hond gewend is aan de auto. Vervolgens kan je korte ritjes maken en je maatje belonen voor zijn goede gedrag.

Vergeet ook niet om hem te verwennen
Net zoals jij vroeger als kind genoot van films, kleurboeken en snacks om de lange ritten wat leuker te maken, geldt dit net zo voor honden. Neem zijn favoriete speeltjes en snacks mee zodat hij zich kan vermaken tijdens de rit.

Pauzes
Niks is fijner dan af en toe even de benen strekken tijdens een rit. Plan tijdens de langere autoritten regelmatig pauzes in zodat jullie je maatje even heerlijk kan rennen (maar natuurlijk ook zijn behoefte doen). Dit is natuurlijk ook het ideale moment om even samen wat te eten en te drinken.

Op bestemming?

Aankomen op de plaats van bestemming? Dan is het nu tijd om heerlijk samen te spelen en te rennen. Als je je maatje wilt verwennen, neem dan zeker de Smølbox mee! De Smølbox is gevuld met heerlijke brokjes en natvoer die perfect zijn om mee te nemen.

Bekijk hier alle Smølboxen
smolboxen-hond
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.