tips en trick voor honden en katten

Slurp! Katten en water

13 juni 2023

Wat is er nu heerlijker dan een verfrissend bakje water, vooral tijdens de warme zomer?! Maar niet elke kat is even makkelijk met drinken. Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom Poekie zo graag uit de kraan drinkt? Of Mimi het liefst al het douchewater van de douchebak drinkt? Dat komt omdat katten echte fijnproevers zijn als het gaat om hun water en soms vergeten ze zelfs gewoon om te drinken.. Oeps!

Wist je dat katten minder drinkreceptoren hebben dan wij? Daardoor kan het voor hen soms een uitdaging zijn om voldoende vocht binnen te krijgen. Maar Smølke, hoe kan ik mijn lieve Dribbel dan helpen om wel genoeg te drinken? Het is zo warm buiten…

Geen zorgen, we hebben wat handige tips voor je!

1. Katten vergeten het wel eens om te drinken. Het leven is ook zo druk.. Help ze herinneren door op meerdere plekken in huis water aan te bieden, langs hun looproute en in verschillende ruimtes.
2. Zorg ervoor dat de drinkbak op voldoende afstand van de voerbak staat. Katten drinken van nature niet graag bij de plek waar zij eten.
3. Plaats de drinkbak ook niet naast de kattenbak. Net zoals jij niet graag eet en drinkt in de buurt van het kleinste kamertje, geeft je pluizebol ook de voorkeur aan aparte ruimtes.
4. Katten drinken het liefst op een rustige plek, dus niet bij een raam of andere plek waar veel voetverkeer langs komt dribbelen.
5. Houd de drinkbak goed schoon en ververs het water regelmatig. Niemand drinkt graag uit een vieze bak.
6. Veel katten hebben een voorkeur voor stromend water. Het gebruik van een automatische drinkfontein kan je kat extra stimuleren om te gaan drinken.
7. Brrr.. Lekker afkoelen is één ding, maar liever geen ijswater! Bied het drinkwater op kamertemperatuur aan.
8. Heel irritant als je steeds je snorharen stoot.. Zorg dus dat de drinkbak groot genoeg is zodat de snorharen de randen niet hoeven te raken.
9. Varieer met verschillende soorten water zoals kraanwater, bronwater, maar ook regenwater. Pietlut? Nee hoor…
10. En bied vooral ook onze heerlijke patétjes aan! Want óók daar zit extra vocht in!

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.