tips en trick voor honden en katten

Kittens en kinderen

22 april 2022

Kittens en kinderen gaan meestal heel erg goed samen. Wel is het fijn om het voor je kat en kind zo fun mogelijk te houden. In deze blog krijg je tips om ze leuk samen te laten opgroeien!

Opvoeding

Net als je kitten zal ook je kind opgevoed moeten worden wanneer er een nieuw maatje bijkomt. Ze moeten leren dat een kitten geen speelgoed is en wat ze wel en niet kunnen en mogen. Ze begrijpen elkaar niet meteen en wat hulp en sturing is dan wel fijn. Begeleid je kind in wat wel leuk is voor de kitten en geef aan waar de kitten niet blij van wordt.

kind met kitten

Belangrijkste punten voor jouw kind en jullie kitten

  • Leer je kind van jongs af aan respect te hebben voor dieren.
  • Leg uit wat je kitten bedoelt wanneer hij spint of blaast, leer je kind hoe hij of zij kan zien wanneer een kat bang is of iets niet leuk vindt.
  • Zorg dat ze altijd rustig met kittens omgaan, niet schreeuwen, rennen, druk doen of achter de kat aanrennen. Rustige en gecontroleerde bewegingen maken een kind voorspelbaarder en minder ‘eng’ voor dieren. Zo voorkom je ook dat je kind sneller een krab van de kitten krijgt.
  • Laat zien hoe je een kitten mag aaien en vooral ook wat niet mag; niet aan de staart, poten of oren trekken.
  • Leg uit dat kittens net als kinderen veel moeten slapen om te kunnen groeien en leer je kind dat dat ze hem op dat moment met rust laten.
  • Sommige kittens vinden het niet altijd leuk om opgepakt te worden. Met kinderen kan dat soms extra wegen omdat zij nog wat minder handig met het vasthouden zijn. Ook bestaat er het risico dat ze hem laten vallen of dat ze in het gezicht gekrabd worden als jullie kitten er genoeg van heeft. Zorg dat je dit goed begeleid en kies er bijvoorbeeld voor om dit alleen toe te laten als je er zelf bij bent.

Groei mee met het eerste jaar van je kitten met deze gratis app

Met de gratis Kwispelcoach app kun je een profiel aanmaken voor jouw kitten. Je krijgt informatie, leuke tips en weetjes die precies aansluiten bij de leeftijd van je kitten. Je kunt mijlpalen bijhouden, foto’s, het gewicht, de grootte en notities bijhouden. Aan het einde van het jaar kun je een leuk filmpje downloaden met alle herinneringen van jullie eerste jaar samen!

Alle tips passend bij de leeftijd van jouw kitten
Groei met je kitten mee in het eerste jaar samen
Bouw met de herinneringen jullie persoonlijk jaarfilmpje!
kitten app kwispelcoach
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 121 reviews.