tips en trick voor honden en katten

Met Smølke gezond op gewicht!

14 maart 2023

Sommige honden of katten hebben er aanleg voor: snel te dik worden. Ondanks dat je je netjes aan het voedingsadvies houdt én je actief met je huisdier bezig bent blijft je vriendje wat te dik. Ook katten die gesteriliseerd zijn hebben hier sneller last van. Voor deze dieren hebben we een speciale voeding die helpt om een gezond gewicht te behalen en te houden.

Calorieën tellen…

Je wilt natuurlijk geen calorieën moeten tellen… En je hond of kat zo weinig moeten geven dat hij de hele dag honger heeft willen we ook niet. Bij Smølke hebben ervoor gezorgd dat je hond of kat een voldaan gevoel heeft én toch afvalt of op gewicht blijft. Voor honden is de Weight Control ontwikkeld in voor katten de Sterilised. Bekijk hieronder de speciale eigenschappen van de Weight Control en de Sterilised.

Gereduceerd hongergevoel

De Weight Control en de Sterilised zorgen ervoor dat je hond of kat een voldaan gevoel heeft. Deze voedingen bevatten een speciale mix aan natuurlijke vezels. Door deze vezels wordt het verteringsstelsel voldoende gevuld en uitgedaagd waardoor er een verzadigd gevoel optreedt. De producten bevatten minder calorieën, zonder dat je vriendje een hongergevoel heeft.

Gereduceerd vetgehalte

Vetten leveren ruim 2x meer energie dan bijvoorbeeld eiwitten of koolhydraten in de voeding. Een teveel aan vetten die worden opgeslagen zorgt voor overgewicht. Het vetgehalte is 20% gereduceerd ten opzichte van de normale honden- en kattenvoedingen van Smølke. Door meer te bewegen en aangepaste voeding aan te bieden die minder energie bevat, zal je hond of kat op een verantwoorde wijze afvallen.

Stimuleren van de vetverbranding

Smølke gebruikt in de Weight Control en Sterilised het nutriënt L-Carnitine. L-Carnitine stimuleert de vetverbranding en bevordert daarmee het gewichtsverlies.

Bekijk hier de Weight Control en Sterilised

Weight Control

smolke weight control 3kg verpakking

Iets te dik worden. Het kan ook een hond overkomen. Voor jou reden om er extra op te letten: met Smølke Weight Control. Nét zo lekker als onze varianten voor slanke soortgenoten, maar met meer natuurlijke vezels. Daardoor heeft je hond eerder het idee genoeg gegeten te hebben. Ook zit er minder vet in en wordt de vetstofwisseling ondersteund.

Sterilised

smolke sterilised 2kg verpakking

Het klinkt misschien gek. Maar als je kat is gesteriliseerd of gecastreerd verandert er iets in haar of zijn lijfje. Het zou zomaar kunnen dat je kat wat dikker wordt. Da’s voor jou reden om voor een andere Smølke variant te kiezen: Sterilised. Méér natuurlijke vezels, waardoor je kat eerder ‘vol’ zit. En minder vet, waardoor je weegschaalfobie langzaam verdwijnt. En al helemaal geen tarwegluten.

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.