tips en trick voor honden en katten

Overstappen op volwassen hondenvoer

30 augustus 2022

Nu je pup een jaar oud is hij/mag hij over op volwassen voeding. Maar waar moet je rekening mee houden met het overstappen op volwassen hondenvoer en welk  voer kies je? Wij helpen je uit het keuze-doolhof!

Overstappen op volwassen hondenvoeding

Wanneer je pup volwassen wordt zal je op een gegeven moment moeten overstappen op voeding voor volwassen honden, maar wat is het juiste moment?

Het juiste moment om over te stappen hangt af van het ras, grootte en activiteit van je pup. Kleine rassen kunnen namelijk vaak met 10 maanden al over, middelgrote rassen met ongeveer 12 maanden en grotere rassen liever pas tussen de 12 en 16 maanden. Kleine rassen zijn eerder uitgegroeid en kunnen daarom al eerder overstappen op volwassen voeding. Zeker bij pups die al geholpen zijn is het verstandig dit op tijd te doen om overgewicht te voorkomen.

Heb je een groter ras? Dan is het aan te raden tot ongeveer 16 maanden puppyvoeding te geven en dan pas over te stappen op volwassenvoeding. Grotere hondenrassen groeien langer door en vaak gaat de groei ook in een trager tempo. De gewrichten hebben langer de tijd nodig om goed uit te groeien. Doordat puppyvoeding hier specifieke ondersteuning biedt, is het verstandig zo lang de puppyvoeding te blijven geven. Na de 16 maanden kun je bij de grotere ras over op volwassenvoeding. Zo weet je zeker dat je je pup/jonge hond zo goed mogelijk hebt ondersteund tijdens het opgroeien.

Hoe stap je over op volwassen hondenvoer?

Het beste kan je hiervoor minimaal een dag of vijf de tijd nemen. Zorg daarom dat je nog voldoende van de puppyvoeding in huis hebt om te kunnen mengen wanneer je wilt overstappen.

Dag 1: 80% puppyvoeding gemengd met 20% volwassen voeding
Dag 2: 60% puppyvoeding gemengd met 40% volwassen voeding
Dag 3: 40% puppyvoeding gemengd met 60% volwassen voeding
Dag 4: 20% puppyvoeding gemengd met 80% volwassen voeding
Dag 5: geheel over op volwassen voeding!

Wil je graag hulp bij het kiezen van de juiste hondenbrokken voor jullie?

Wanneer je overstapt op volwassen hondenvoer is er per product een voedingsadvies beschikbaar. Maar hoe weet je welk product het beste bij jullie past? In onze shop vind je een voedingshulp die jou in drie simpele stappen laat zien welk product voor jullie gemaakt is, letterlijk én figuurlijk 😉

Maar we snappen goed wanneer je graag advies wilt op jouw specifieke situatie of wanneer je bijvoorbeeld niet zeker weet welk voedingsadvies voor jullie het best passend is. Wij helpen je hier graag mee verder en staan altijd klaar om samen te kijken naar het meest geschikte advies voor jouw hond! Neem dan gerust contact met ons op.

Check de voedingshulp

Welk volwassen hondenvoer van Smølke past bij jullie?

Wij hebben verschillende soorten brokken voor volwassen honden. Doordat wij naast onze Adult MiniMedium en Maxi hondenbrokken ook speciale brokken hebben zoals onze Sensitive Lamb, Sensitive Duck, Grain Free Formula en Weight Control, hebben wij voor elke volwassen hond wat wils! Al onze Smølke brokken zijn bereid met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en vrij van chemische toevoegingen. De alles-in-één brokken bevatten alles wat je hond nodig heeft, zodat je ook geen extra supplementen hoeft te voeren. Wel zo fijn!

Wil je Smølke testen met een mooie cadeaubox voor je hond?

We hebben heerlijke Smølboxen met een selectie van onze producten én nog een paar leuke extraatjes. Weten welke Smølbox bij jouw hond past? Ga dan hier naar onze Smølboxen!

Smølke Adult Mini

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van kleine rassen tot 10 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw kleine vriend.

Bekijk de Adult Mini
smolke adult mini 12kg verpakking

Smølke Adult Medium

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van middelgrote rassen tussen 10 kg en 30 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw trouwe viervoeter.

Bekijk de Adult Medium
smolke adult medium 12kg verpakking

Smølke Adult Maxi

Speciaal adult hondenvoer voor volwassen honden van grote rassen vanaf 30 kg. Voor de dagelijkse balans van jouw grote vriend.

 

Bekijk de Adult Maxi
smolke adult maxi 12kg verpakking

Smølke Grain Free Formula

Een smaakvol graanvrij alternatief voor actieve volwassen honden van alle rassen en groottes. Voor de dagelijkse balans van jouw trouwe viervoeter.

Bekijk de Grain Free Formula
smolke grain free formula 12kg

Smølke Weight Control

Heerlijk hondenvoer voor alle volwassen honden met (de neiging tot) overgewicht. Geschikt als onderhoudsvoeding om je hond op een gezond gewicht te houden of te brengen.

Bekijk de Weight Control
smolke weight control 12kg verpakking

Smølke Sensitive Lamb of kies je voor de Sensitive Duck

Hypoallergeen hondenvoer voor volwassen honden met huid- en vachtproblemen of een gevoelig spijsverteringsstelsel. In twee varianten verkrijgbaar: de Sensitive Lamb en de Sensitive Duck

 

Bekijk de Sensitive Duck
smolke sensitive duck 12kg verpakking

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.