tips en trick voor honden en katten

Puppy aan de lijn leren lopen

30 augustus 2022

Je pup loopt helaas niet vanzelf al netjes mee aan de riem. In het begin zal het voor je pup waarschijnlijk heel verwarrend zijn dat hij niet meer kan gaan en staan waar hij wil. Wel is het heel belangrijk om hier al zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat hij of zij het direct goed aan leert!

Aandacht

Wanneer je pup aan de lijn loopt en je merkt dat er spanning op komt te staan: stop dan direct met lopen. Wacht totdat je pup de spanning zelf weer van de lijn haalt door naar je toe te lopen of door om te kijken. Pas wanneer dat het geval is loop je weer door! Het is dus belangrijk om de aandacht van je pup vast te houden tijdens het wandelen, beloon hem daar dan ook regelmatig voor met wat lekkers of even lekker gek doen. Zorg dus dat je bij elke wandeling wat bij je hebt waar je pup erg gek op is, zodat je gewenst gedrag altijd kan belonen!

Trekken aan de lijn

Veel honden trekken aan de lijn. Een pup vindt alles leuk en denkt daarbij vaak niet na over het feit dat hij aan de lijn zit; belangrijk is om hem op dat moment niet te volgen wanneer er spanning staat op de lijn. Dus ook niet wanneer hij iets ruikt, een bekende ziet of opeens heeft bedacht dat hij de andere kant op wil. Doe je dit wel, dan leer je jouw pup op dat moment al (onbewust) dat trekken aan de lijn hem wat oplevert: namelijk daar heengaan waar hij wil.

Veel mensen zeggen dat het gebruik van een tuigje ervoor zorgt dat je pup of volwassen hond gaat trekken. Het is waar dat als je pup trekt dat hij dit iets harder zou kunnen met een tuigje, dit komt omdat zijn borstkas minder gevoelig is dan zijn hals. Maar het is dus niet de oorzaak van het trekgedrag en er zijn ook pups die er juist minder door gaan trekken.

pup trekt aan de lijn

Tip

Wees onvoorspelbaar! Regelmatig van richting wisselen, geen vaste ronde lopen en afwisseling in beloning zorgt ervoor dat je pup beter op jouw moet letten. Het kost wat moeite en tijd, maar dit betaalt zich in de toekomst dubbel terug. Doen dus!

Wist je dat je met de puppycursus van Tinki alles leert over hoe je je jouw puppy kunt leren om aan de lijn te lopen? Aanrader!

Onderwerpen voor puppy’s van 10 weken

  • Veilig speelgoed voor je pup
  • Kinderen en puppy’s
  • Puppy en benchtraining
  • Pup moet alleen thuis blijven
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.