tips en trick voor honden en katten

De slaperige wereld van katten

1 september 2023

Katten en slapen, het is een match made in heaven. We weten allemaal dat onze pluizebollen echte professionals zijn als het gaat om dutjes doen. Maar wist je dat er nog meer leuke en schattige kanten aan hun slaapgewoonten zitten?

  1. Slapen

Katten zijn échte powernap experts. Gemiddeld slapen ze namelijk 12 tot 16 uur per dag! Zo weten ze zeker dat ze alle belangrijke taken kunnen uitvoeren, zoals vogeltjes stalken, muizen vangen of stiekem toch gewoon lekker op de vensterbank zitten.

  1. Dromenvangers

Zie je jouw kat wel eens bewegen of rillen in zijn slapen? Dan is de kans heel groot dat ‘ie heerlijk aan het dromen is.

  1. Kieskeurige slapers

De beste slaapplekjes zijn voor de kat andere dan die wij voor ogen hebben. Kartonnen dozen, de schone was of je laptop zijn niet de plekken waar wij snel gaan slapen, maar je kat wordt er oh zo gelukkig van.

  1. Lichaamsklok

Katten hebben een ingebouwde wekker. Ze kunnen namelijk net als wij een routine ontwikkelen en hier wordt hun slaapschema op aangepast. Want we weten allemaal dat volgens je lieve pluizebol zonsondergang gelijk staat aan speeltijd!

  1. Niet bang voor hoogtes

Je hebt vast gemerkt dat katten op de meest onmogelijke plekken slapen. Dat komt omdat ze zich veilig voelen als ze vanaf een verhoogde plek hun omgeving kunnen observeren – een overblijfsel uit de tijd dat ze wilde jagers waren.

  1. Heerlijke warme plekjes

Katten houden van warmte, en warme plekjes vinden ze vaak op je toetsenbord, schoot, of nek.

 

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.