tips en trick voor honden en katten

Tips voor de kieskeurige hond en kat

1 september 2022

Niets is zo fijn als een hond of kat die veel lekker vindt! Maar wanneer je een kieskeurige eter hebt, kan voeding nogal eens een uitdaging zijn… Wij geven je tips voor een kieskeurige hond of kat, waardoor jouw maatje weer met meer plezier gaat eten.

Maak het eten van je hond of kat extra aantrekkelijk

Je kunt ook kijken of het helpt om de voeding wat aantrekkelijker te maken.  Zo kun je de brokjes even overgieten met een klein beetje warm water, zodat de geuren beter vrij komen. Ook kun je de brokjes mengen met een klein beetje Soft Paté of Vers Gestoomde Maaltijd.

Extra uitdaging kan helpen

Sommige honden of katten eten beter als het eten op verschillende manieren aangeboden wordt, bijvoorbeeld in voerspeeltjes of eens los op de grond. De Soft Paté staat erom bekend zeer smakelijk te zijn en extra goed gegeten te worden door kieskeurige eters. Zo kun je de Soft Paté bijvoorbeeld in een Kong of Sumo smeren en deze aanbieden aan je hond. Je hond of kat heeft een smakelijke gezonde maaltijd én een leuke uitdaging in één!

Staat de voerbak op een fijne plek?

Het gebeurt niet vaak, maar sommige honden of katten zijn niet alleen kieskeurig op het eten zelf, maar soms ook op de plek wáár ze eten krijgen. Dit kan te maken hebben met teveel onrust of bijvoorbeeld te dicht bij een ander huisdier moeten eten. Controleer of het voerbakje wel op een voor je hond fijne plek staat en probeer eventueel het bakje eens te verplaatsen om te zien of dit voor je hond beter werkt.

Aantal voerbeurten per dag

Probeer het aantal voerbeurten per dag (en daaraan gekoppeld dus ook de hoeveelheid per voeding) eens aan te passen. Kijk of het voor je hond of kat verschil maakt om in plaats van twee keer per dag, drie keer per dag eten te krijgen en dus kleinere hoeveelheden per keer. Het kan zijn dat je viervoeter eten laat staan, omdat de hoeveelheid per voerbeurt wat aan de hoge kant is.

Is je maatje misschien misselijk?

Sommige honden en katten kunnen misselijk worden wanneer er teveel tijd tussen een voerbeurt zit. Wanneer een maag lang leeg is, wordt er extra maagzuur aangemaakt en daar kunnen ze misselijk van worden. Dat kan er vervolgens weer toe leiden dat je maatje misschien eigenlijk best trek heeft, maar door de misselijkheid niet goed eet. In dat geval adviseren we om je hond of kat voor het slapen gaan nog een kleine hoeveelheid eten aan te bieden, zodat de maag gedurende de nacht minder lang leeg is en de kans op misselijkheid (met name in de ochtend) verkleind.

Hond ligt op kleed in de woonkamer

Zijn hormonen een oorzaak van slecht eten?

Met name bij jonge honden die net in de pubertijd terecht komen, zo rond de 5e of 6e maand, kan het zijn dat verandering in de hormonen een oorzaak van het slechte eten is. De hormonen kunnen ervoor zorgen dat je hond even met hele andere dingen bezig is en daardoor minder gefocust is op zijn eten. Biedt hem tijdelijk iets aan wat hij heel lekker vindt of mix iets extra lekkers door zijn brokken. Meestal gaat deze periode met een paar dagen tot een paar weekjes weer over.

Brokjes vers houden

Zorg ervoor dat de brokjes ‘vers’ zijn. Daar bedoelen we mee, geef de brokjes uit een gesloten ton of de verpakking en probeer te voorkomen dat de brokjes te lang in het bakje blijven liggen.

Eet je hond of kat van de één op andere dag slecht?

Wanneer je hond of kat van de ene op de andere dag slecht eet of je het gevoel hebt dat je viervoeter niet fit is, adviseren we altijd om een dierenarts te raadplegen en medische problemen uit te sluiten.

Soft Paté

Is jouw hond ook zo gek op kip? Maak dan kennis met onze Soft Paté Chicken, boordevol sappige kip. Mmm, om van te watertanden. Dat is keer op keer genieten. Zodra je de verpakking opent is jouw hond er als de kippen bij!

Shop Soft Paté Chicken
smolke hond soft pate chicken

Wat bepaalt de kwaliteit van een voeding?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.