tips en trick voor honden en katten

E-visjes en muisjes vangen op de tablet

29 augustus 2022

Zelfs katten gaan mee in de digitalisering op het gebied van spelletjes. E-visjes en muisjes vangen is bij de meeste katten een groot succes! Naast dat het leuk is om te doen is het ook een goede vervanger voor zijn jachtinstinct. Het jachtinstinct is met deze spelletjes actief, maar dan alleen puur met een leuk spelletje! Dit soort spelletjes kunnen een extra verrijking zijn in het leven van je kat. De meeste digitale spelletjes voor katten werken het beste op een tablet zoals de iPad. Hieronder vind je een paar leuke voorbeelden van online spelletjes voor katten:

Simulator Cat Fishing op de Ipad

Bij deze app heb je drie basis opties: visjes in alleen water, visjes in water met planten en schelpen of niveaus die je kunt behalen. Je kat tikt een visje aan en heeft zo het visje gevangen. Leuk tijdverdrijf voor je kattenmaatje!

Fish for Cats 3D op de tablet

Deze app werkt in de basis hetzelfde als Simulator Cat Fishing, alleen oogt deze app door het 3D effect wat realistischer. De vraag is of het voor katten veel uitmaakt, omdat zij voornamelijk op de bewegingen reageren. Wanneer een visje wordt aangetikt veranderen ze van kleur, daar waar bij Simulator Cat Fishing het visje echt verdwijnt.

Kat met iPad

HappyCats

Met deze app kan je kat bijvoorbeeld muisjes vangen. Door op het scherm op de iPad op het muisje te tikken vangt je kat een muisje. Hoe meer muisjes hij vangt, des te sneller gaan de muisjes bewegen. Bij een ander spelletje komen er steeds meer muisjes bij. Je kunt zelf instellen of je een spelletje van 2 minuten of van 5 minuten wilt spelen. Ook kun je kiezen voor vlinders of balletjes vangen, Uitdaging gegarandeerd!

Cat’s Game

Bij Cat’s Game kun je kiezen uit een laserpoint spelletje, voetbal vangen of vlinders vangen. De basis van dit spelletje lijkt in vele opzichten op de spelletjes van HappyCats (en andersom).

Mouse for Cats

De naam zegt het eigenlijk al: met dit spelletje kan je kat muizen vangen op de tablet! Deze muisjes kunnen geluid maken wanneer je kat er met de pootjes op tikt, wat voor extra enthousiasme kan zorgen. Je kat kan een muisje ‘vasthouden’ en hem over het scherm heen bewegen. Onze katten hebben dit nog niet voor elkaar gekregen op de tablet, benieuwd of dat bij jullie wel lukt!

Let op…

Sommige katten kunnen van dit soort spelletjes gefrustreerd raken, omdat ze de prooi niet in het echt kunnen vangen. Mocht het spel frustreren dan kun je de tablet of iPad beter achterwege laten voor je kat. Ga dan over op fysieke spelletjes, bekijk hier welke spelletjes je samen met je kat kunt uitvoeren.

Tip!

Controleer wel altijd goed de privacy statements van de bedrijven, zodat je op de hoogte bent van mogelijke gegevens die verzameld worden.

Is jouw kat gek op vis?

Is jouw volwassen kat gek op vis? Probeer dan eens de Smølke Adult with Fish. De overheerlijke alles-in-één brok met duurzaam gevangen MSC-vis. Jouw kat blij, jij blij!

Wil je het eerst proberen via een leuk probeerpakket? Dat kan met onze Smølbox Adult with Fish. Pssst… mét een verrassingscadeau voor je kat dat het smøllen nog leuker maakt!

Prøefpakket aanvragen
smolke adult with fish 4kg verpakking

Kattenkruid – Catnip voor je kat

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.