tips en trick voor honden en katten

Fun met WC-rollen

29 augustus 2022

Fun met WC-rollen, je kunt er veel leuke spelletjes van maken voor je kat. Én WC-rollen zijn makkelijk te verzamelen, zo kun je iedere keer afwisselen en je kat een nieuw spelletje aanbieden. Simpel én leuk!

Fun met wc-rollen: Balletje Balletje voor katten

1. Neem 3 wc-rollen;
2. Knip ze doormidden;
3. Plak één zijde van iedere rol af met een stukje papier en plakband;
4. Zet de wc-rollen naast elkaar op de grond en verstop onder 2 of 3 van de rollen iets heel lekkers;
5. Zoeken maar!

Fun met wc-rollen: maak een WC-rollen pyramide

Tape 6 (of 9) wc-rolletjes aan elkaar en leg deze op de zijkant. Je kat kan via de openingen aan beide kanten naar de brokjes vissen. Dit kan uiteraard ook met keukenrollen, daar kan je in de zijkant eventueel nog extra gaten aan toevoegen!

fun-met-wc-rollen-pyramide

Fun met wc-rollen: een voerpuzzel maken

Wat heb je nodig?

1. Knip de wc-rollen in verschillende hoogtes.
2. Plaats ze vervolgens staand in de doos en zorg ervoor dat de hele doos gevuld is met wc-rollen.
3. Leg daarna in diverse rollen een brokje en het spel kan beginnen!

fun-met-wc-rollen-kattenbox

Fun met wc-rollen: een WC-rol als voerbal

Van een wc–rol kun je ook een simpele voerbal maken. Maak een paar gaten in de wc-rol verdeeld over de rol. Zorg ervoor dat er makkelijk een brokje door de gaten past. Leg een paar brokjes in de wc-rol. Vouw of plak de uiteindes van de wc-rol een beetje dicht en spelen maar! Laat je kat eventueel zien hoe het werkt. Rol de wc-rol over de vloer tot er een brokje uitvalt. Zodra je kat dit doorheeft kan hij lang plezier hebben van de voerbal!

fun-met-wc-rollen-voerbal

Fun met wc-rollen: Tikkie!

Met een doos en een speeltje kun je ook een leuk spel maken. Zet een doos op de grond. Zorg dat één zijde van de doos open is. Maak aan de bovenkant verschillende ronde gaten. Kies een speeltje, zoals bijvoorbeeld een muisje met een stokje eraan. Je kunt nu het speeltje door de binnenkant van de doos omhoog door de gaten brengen. Probeert je kat hem te tikken? Snel naar beneden en via een ander gat weer omhoog. Varieer in snelheid om het jachtinstinct van je kat aan te wakkeren en hem enthousiast te maken voor het spelen.

fun-met-wc-rollen-tikkie

Fun met wc-rollen: Hengelen maar!

Een leuk hengelspel. Wat heb je nodig?

 

Hoe werkt het?

Supersimpel! Lijm wasbolletjes met de onderkant op een stevige (houten) plaat en doe in elk wasbolletje wat brokjes. Hengelen maar!

Tip!

Blijf erbij wanneer je kat hiermee speelt. Wanneer je merkt dat iets niet lukt of je kat gefrustreerd raakt kun je hem eventueel helpen of de puzzels aanpassen waar nodig. Het moet natuurlijk wel leuk blijven 🙂

Veel plezier!

Kattenvoer voor spelletjes

Speel je veel met je kat en gebruik je daarbij vaak een beloning? Snacks zijn niet altijd de meest gezonde keuze. Je kunt er ook voor kiezen om dit af te wisselen en je kat regelmatig met zijn eigen brokjes te belonen. Met de Adult with Chicken heeft je kat ook een heerlijke beloning!

Liever eerst een klein beetje proberen? Dan hebben we een heerlijke Smølbox Adult with Fish voor jullie! Pssst… mét nog een verrassingscadeau dat het smøllen nog leuker maakt!

Prøefpakket aanvragen
smolke adult with fish 4kg verpakking

Hersenwerk voor katten

Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 121 reviews.