tips en trick voor honden en katten

Hersenwerk voor puppy’s

31 augustus 2022

Hersenwerk betekent puzzelen met je puppy, gewoon met dingen die je al in huis hebt! ‘Hersenwerkjes’ zijn puzzels voor je puppy waarin je wat leuks of lekkers verstopt. Je maakt ze zelf van simpele materialen waardoor je ze kunt aanpassen aan de behoeften en het karakter van je puppy.

Waarom hersenwerk

De meeste pups vinden het zoeken naar voorwerpen of lekkers van nature ontzettend leuk om te doen. Het is echter niet alleen leuk, het vraagt ook een fikse inspanning: 10 minuten hersenwerken is net zo vermoeiend als een flinke boswandeling! Eet jouw pup brokjes uit een bak? Stop zijn maaltijd dan eens in een puzzel! Je pup zal je dankbaar zijn en met extra plezier zijn eten opeten.

Hoe werkt het?

Net als mensen moet je pup leren puzzelen. Dit doe je door een puzzel altijd heel simpel te beginnen en deze steeds een klein stapje moeilijker te maken. Ga hierin vooral niet te snel, wat dan bij je pup voor frustratie zorgen en dat wil je natuurlijk niet! Jij als baasje hebt hierbij ook een belangrijke rol, namelijk die van begeleider en ‘gebruiksaanwijzing’ tegelijkertijd. Je zet de puzzel zo in elkaar dat je pup het snapt en dat hij ook zelf de oplossing kan bedenken. Wanneer het goed gaat kan je de puzzels steeds iets moeilijker maken!

hersenwerk-voor-honden

Voor wie?

Hersenwerken is geschikt voor alle honden, van alle rassen en kruisingen en van alle leeftijden. Zelfs honden die moeten revalideren doe je een plezier met een hersenwerkje, let echter wel goed of de puzzel veilig is en geschikt is voor jouw hond. Twijfel je hierover neem dan even contact op met het team van Hersenwerk voor Honden of stel je vraag op hun Facebookpagina.

Workshop volgen

Het team van Hersenwerk voor Honden heeft regelmatig workshops waarbij jij leert om superleuke puzzels voor je hond te maken. Daarnaast leer je nog beter te kijken naar je hond: Hoe puzzelt hij of zij? Hoe is zijn motoriek? Wat zijn de valkuilen en voorkeuren van je hond? Op onze website vind je regelmatig nieuwe hersenwerkjes, houd onze pagina dus goed in de gaten en volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes en acties!

Wil je meer weten over hersenwerken?

Bekijk hier nog meer leuke informatie, tips & tricks over hersenwerk voor honden!

Onderwerpen voor puppy’s van 1 jaar

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.