tips en trick voor honden en katten

Hoe beoordeelt je hond zijn voeding?

1 september 2022

Er zijn meerdere factoren die voor je hond bepalen of hij voeding graag eet of niet. Uiteraard zijn geur en smaak heel belangrijk. Maar hoe zit dat nu precies?

Wat spreekt honden aan?

De meeste honden  beoordelen hun voeding dus in eerste instantie op de geur: ruikt het goed; dan is het eetbaar! Daarna kijken ze of de voeding wel vers genoeg is om te eten. Als dit het geval is, kijken ze eens kritisch naar de vorm, de grootte en de textuur van de voeding en als dat ze allemaal bevalt, gaan ze er lekker van eten!

Geur

Je hond beoordeelt zijn voeding in eerste instantie op geur. De neus van je hond werkt vele malen beter dan die van mensen, hij ruikt wel 10.000 keer beter dan wij! Honden proeven wel een stuk minder dan dat wij doen, dit komt omdat ze een stuk minder smaakpapillen hebben. Wij hebben er ongeveer 9.000 terwijl een hond er maar zo’n 1.700 heeft. Vooral zoete en zoute smaken proeft je hond minder goed.

Smaak

De smaak van je hond moet ervoor zorgen dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Omdat honden van nature vleeseters zijn en vlees genoeg zout bevat, krijgen honden eigenlijk nooit te weinig zout binnen. Daarom hebben ze hier ook geen smaakpupillen voor ontwikkeld. Ze kunnen wel het verschil tussen bitter en zuur proeven. Omdat giftige planten ook bitter smaken, waarschuwt deze smaak je maatje voor giftig voedsel.

Anders dan je misschien dacht, pakt je hond met zijn tanden voer uit de voerbak. Zijn tong zorgt voor de smaakbeleving via de smaakpapillen. Water drinken doet je hond wel met zijn tong. Hij maakt er dan een handig lepeltje van! Vandaar die slurpende geluiden en soms wat gespetter

Laat je hond zijn voeding staan?

Lees dan hier onze tips voor kieskeurige eters!
ingredienten-voeding

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.