tips en trick voor honden en katten

Je hond verwennen met kerst

30 augustus 2022

Kerst brengt veel gezelligheid in huis. Buiten is het koud, de kerstlichtjes branden en wat vaker nemen we iets lekkers. Je hond is onderdeel van je gezin en dus je wilt misschien ook je hond verwennen met kerst. Je kunt je hond verrassen met een cadeautje, al zijn er ook andere manieren waarop je hem makkelijk kunt verblijden. Geef jij je maatje de mooiste feestdagen die hij kan wensen?

Kerstcadeautjes voor je hond

Liggen er cadeautjes onder de boom? Spannend! Dan vind je het misschien ook leuk om je hond te verrassen. Dat kan bijvoorbeeld met een lekkere warme mand, een nieuwe halsband met verlichting voor de donkere avonden of een heerlijke snack. Smølke Soft Paté is een gezonde en heerlijke verwennerij. Zo kan je hond toch genieten van iets speciaals. Terwijl jullie de lekkere kersthapjes op tafel zetten, heeft je lieve hond ook wat te smullen.

Oh ja, pas op met chocoladecadeautjes onder de boom. De neus van je hond werkt veel beter dan die van ons en hij kan zomaar eens in de verleiding komen. Chocolade bevat giftige stoffen voor je hond dus bewaar dat cadeautje liever op een veilig plek.

Hond verwennen met kerst

Een stapje verder: een kerstmaal voor je hond

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je zelfs een feestmaal voor je hond kiezen. Bij Smølke helpen we je graag om je dier te verrassen met iets om van te smullen. Kies voor een heerlijke Soft Paté of een lekkere verwennerij van Vers Gestoomde Maaltijden. Wil je het extra bont maken? Geef je hond dan een proeverij met verschillende soorten smaken. Feest gegarandeerd!

Wil je gaan voor echte kerstgerechtjes? Dan is de Soft Paté Kalkoen of de Vers Gestoomde Maaltijd Eend de ultieme keus voor een heerlijk kerstmaal! Ze geven de hondenmaaltijd niet alleen een feestelijk tintje, maar zorgen ook voor de juiste voedingstoffen die je trouwe viervoeter nodig heeft in koudere dagen. Bon appétit, Max, Milo, Nikki en Luna!

smolke hond soft pate turkey

Ga voor een leuk kerstcadeau en steun direct Dutch Cell Dogs

Als echte hondenliefhebber wil je misschien ook iets betekenen voor andere honden. Smølke steunt Dutch Cell Dogs, een stichting die moeilijk plaatsbare asielhonden koppelt aan gedetineerden. Door samen te trainen, krijgen de honden meer zelfvertrouwen en wordt hun kans op herplaatsing vergroot. Gedetineerden kijken weer positief naar de toekomst. Een win-win situatie!

Stressvrije omgeving voor je hond

Vaak brengen we kerst graag door met andere mensen die misschien niet wekelijks op bezoek komen. Al zal dit nu in coronatijd wat aanpassingen gaan vragen. Krijg je toch mensen over de vloer, zorg dan dat je hond een eigen fijne ruimte heeft. Natuurlijk uit de buurt van de kerstboom en brandende kaarsjes. Je hond kan zo zelf bepalen of hij de menselijke gezelligheid komt opzoeken!

Houd er rekening mee dat vreemde, nieuwe geuren in huis ook een effect kunnen hebben op je hond. Denk bijvoorbeeld aan de kerstboom of geurkaarsjes. De omgeving ziet er door kerstversiering anders uit en geef je hond de tijd om hier rustig aan te wennen. Door stress bij je hond weg te nemen, verwen je hem al enorm.

Kleedjes, kussens en warme knuffels

Op koude dagen vinden we het zelf heerlijk om op de bank te kruipen. Misschien wel onder een dekentje en lekker knus naast iemand op de bank. Je hond kan die extra warmte ook erg waarderen! Haal hem eens wat vaker aan en verwen elkaar met jullie wederzijdse liefde. Geef de mand van je hond een warme plek zonder dat hij op de tocht zit. Je kunt zijn mand extra comfortabel maken met kussentjes en een warm kleed.

Knuffelen op de bank met je hond?

Je hond op de bank? Doe dit alleen als het normaal ook mag. Je hond heeft helaas geen ingebouwd kerstklokje en zal niet goed begrijpen waarom in januari ineens het feest voorbij is. Extra kerstknuffels zijn altijd een cadeautje en die kun je op heel veel verschillende plekken in huis geven. Geniet van

Een veilige kerst voor je hond

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 153 reviews.