tips en trick voor honden en katten

Je huis ‘kittenproof’!

31 augustus 2022

Kittens klimmen en springen overal op, overheen en onderdoor. Ook spelen ze graag met dingen die daar niet voor bedoelt zijn en proberen ze het liefst ook of niet-eetbare dingen misschien niet toch eetbaar zijn…  Het is daarom verstandig om voordat je kitten komt om te kijken of je huis op dit moment voldoende `kitten-proof’ is en waar je op moet letten. Kittens kunnen immers stikken in kleine dingen of verstrikt komen te zitten. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Waar moet je op letten

 • Snoeren en kabels:  bundel deze en werk deze veilig weg zodat je kitten er niet verstrikt in kan raken of op kan kauwen.
 • Elastiekjes, naald, draad, visgerei: kittens spelen graag en proberen graag uit of het ook eetbaar is. Laat deze zaken dus nooit slingeren!

 • Heet water: Laat geen pannen op het vuur staan of een warm bad vollopen wanneer je kitten er in een onbewaakt ogenblik er bij zou kunnen komen
 • Wasmachine en droger: Kittens klimmen graag overal in, dus ook in de wasmachine en de droger wanneer deze openstaan. Helemaal lekker is het als er vuile was in ligt waar ze heerlijk tussen kunnen kruipen. Oppassen dus!
 • Strijkijzer: Kittens spelen ook graag met het snoer van een heet strijkijzer…
 • Ramen: Pas op met openstaande ramen; je kitten kan vallen, ontsnappen of klem komen te zitten. Met name kantelramen staan bekend dat kittens zich hierin verhangen!
 • Vuilnisbak: Vuilnis ruikt natuurlijk erg lekker (voor een kitten dan), neem dus een afsluitbare bak waar je kitten niet in kan vallen.
 • Planten: Veel kamerplanten zijn giftig en kittens houden van knabbelen, zorg dat ze er met geen mogelijkheid bij kunnen of zorg je geen giftige planten in huis hebt. Ook met cactussen is het oppassen.
 • Kaarsen en open haard: Laat je kitten niet alleen in een ruimte met kaarsen of een openhaard of scherm deze zo af dat ze er met zekerheid niet bij kunnen komen.
 • Deuren: Wees voorzichtig met openstaande deuren, deze kunnen door een windvlaag dichtslaan en je kitten ernstig verwonden.
 • Halsbandje: Neem altijd een veiligheidshalsbandje. Dit zijn halsbandjes met elastiek en/of een speciale veiligheidssluiting zodat je kitten zichzelf niet kan ophangen wanneer hij ergens achter blijft hangen.

 

Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Met de gratis Kwispelcoach app kun je een profiel aanmaken voor jouw kitten. Je krijgt informatie, leuke tips en weetjes die precies aansluiten bij de leeftijd van je kitten. Je kunt mijlpalen bijhouden, foto’s, het gewicht, de grootte en notities bijhouden. Aan het einde van het jaar kun je een leuk filmpje downloaden met alle herinneringen van jullie eerste jaar samen!

Kwispelcoach
Meer leuke tips, weetjes en informatie met deze gratis app

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.