tips en trick voor honden en katten

Je kitten verzekeren

22 april 2022

Heb je jouw kitten verzekerd? Waarom wel of waarom niet? Misschien heb je er nog niet echt over nagedacht of gok je erop dat er niet snel iets zal gebeuren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar ook een oude kat kan voor vele honderden euro’s per jaar aan ‘onderhoudskosten’ vergen. En wat te denken als je kat last krijgt van een allergie? Vaak komt dit al op jonge leeftijd aan het licht en in het ergste geval zal je kat hiervoor duren medicijnen moeten slikken. In deze gevallen kunnen de kosten aardig oplopen.

Verzekering afsluiten voor je kitten

Er zijn momenteel vrij veel verschillende huisdierenverzekeringen op de markt. Deze verzekeringen komen in de basis voor het grootste deel met elkaar overeen. Er zijn wel aardig wat verschillen in bijvoorbeeld premie, eigen risico en vergoedingen op bepaalde gebieden zoals bijvoorbeeld heupen/ellebogen, gedragstherapie en homeopathie.

De premie hangt over het algemeen af van de leeftijd van je kat. Het eigen risico varieert van een percentage per behandeling tot een vast bedrag per jaar. Ook de maximale vergoeding varieert op jaarbasis, maar ligt over het algemeen tussen de €2000,- en €4000,- euro. Niet alles wordt standaard meeverzekerd. Voor sommige zaken die veel voorkomend zijn zoals een gebitsreiniging en castratie kan men vaak een aanvullende verzekering afsluiten. Aangezien verzekeraars er vanuit gaan dat mensen die dit afsluiten er ook gebruik van zullen maken, is dit niet altijd voordeliger.

kitten verzekeren

Waarom op tijd een verzekering afsluiten voor je kitten?

Je kan denken: verzekeren kan altijd nog, mijn kitten is immers nog jong en de kans dat hij nu iets krijgt is nog niet zo groot. Dit klopt. Het nadeel is echter, anders dan bij humane zorgverzekeringen, dat je niet zomaar kunt overstappen. Veel verzekeringen nemen bovendien geen oude(re) katten aan, hetzij tegen een hele hoge premie. Ander punt is dat klachten die al bekend waren voor het afsluiten van de verzekering, niet zijn meeverzekerd. Mocht er dus bijvoorbeeld een allergie worden vastgesteld bij je kitten wanneer hij nog niet is verzekerd, dan zal geen enkele verzekering dit nog dekken.

Meer tips & tricks voor jou en je kat

Wil je meer tips & tricks krijgen over katten? Meld je dan aan voor onze Løveletter. Zo blijf je makkelijk op de hoogte. Nee, we houden niet van spam, alles moet wel leuk blijven!

Zelf een spaarpotje maken voor je kitten

Veel mensen kiezen ervoor om zelf een spaarpotje te maken. Altijd fijn om iets achter de hand te hebben natuurlijk! Wanneer je kitten immers zijn hele leven nauwelijks klachten heeft heb je aan het eind een leuk extraatje verstopt in je spaarpot. Hier zitten wel verschillende nadelen aan. Wanneer er bijvoorbeeld de eerste periode iets met je kitten gebeurd, heb je mogelijk nog niet voldoende gespaard om de kosten te dekken. Wanneer je in het begin dus nog niet echt een goed gevuld spaarpotje voor de kitten hebt, kan het verstandig zijn om toch een verzekering af te sluiten tot het moment dat je zelf genoeg gespaard hebt. Zeker wanneer je weet dat je geen hoge bedragen in één keer op tafel kan leggen.

Een spaarpotje voor je kitten of je kitten verzekeren?

spaarpot kitten

Beide opties hebben dus hun voor- en nadelen, maar het is zeker verstandig om er in ieder geval over na te denken om zo een bewuste keuze te maken.

Kijk wat in jouw situatie het meest verstandig is. Zo kun je zoals het hoort zonder zorgen lekker genieten van je kleine pluizebol!

Kan het alsjeblieft wat leuker??

Ok, het is niet zo’n heel leuk onderwerp dat verzekeren, maar goed om over na te denken is het wel. Natuurlijk hebben we ook leuke tips & tricks voor jou en je kitten die een stuk leuker zijn!

  1. Kitten apport!
  2. Volwassen worden
  3. Volwassen kattenvoer

Smøllen met Smølke

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.