tips en trick voor honden en katten

Je kitten wordt volwassen

22 april 2022

Je kitten is nog nu nog niet volwassen en wanneer je kitten nog niet zindelijk is of wanneer hij constant je hele huis overhoop haalt zal je misschien wensen dat hij snel volwassen wordt. Maar geniet er ook van, want de schattige kittentijd is voorbij voordat je het weet. Je kitten wordt volwassen!

Het opgroeien van je kitten

Wat groeit je kitten snel op en je kitten wordt volwassen. De ontwikkeling gaat snel en er verandert veel, zowel lichamelijk als geestelijk. Na een maand of twee heeft een kitten pas zijn uiteindelijke vachtkleur en vanaf de eerste rui zal je zien dat je kitten gaat glanzen. Wist je dat de uiteindelijke oogkleur van een kat pas na 9 maanden zeker is?

Vanaf een maand of drie zullen kittens hun kracht gaan meten met anderen andere katten. Op dat moment vind je jouw nieuwe huisgenootje waarschijnlijk al vrij druk, maar meestal zijn kittens het drukst op een leeftijd tussen de 4 en de 11 maanden. Natuurlijk verschilt dit per kat en of ze in die periode worden gesteriliseerd of niet.

Je kitten in de puberteit

De puberteit kan bij sommige katten al beginnen rond de 4 maanden, echter zijn sommige katten er pas maanden later aan toe.

Wanneer jouw kitten gaat puberen hangt samen met onder meer het ras en het jaargetijde. In deze periode zal je kitten seksueel actief worden en zijn grenzen gaan verkennen. De katers kunnen gaan sproeien om hun territorium af te bakenen en de poesen worden krols. Met één tot anderhalf jaar is je kitten volwassen.

Welk kattenvoer voor kittens?

Zolang je kitten nog in de groei is kan je hem het beste Smølke Kitten blijven geven. Deze bevat namelijk extra voedingsstoffen en is daardoor precies afgestemd op kittens in de groei.

In sommige gevallen kan het aan te raden zijn om iets eerder over te stappen op een volwassen voeding. Bijvoorbeeld wanneer je kitten is geholpen en last heeft van overgewicht en minder voeren niet helpt. Kies dan liever niet direct voor een Sterilised variant maar stap eerst over op een standaard voeding voor volwassen katten zoals Smølke Adult with Chicken, Smølke Adult with Fish of een nog grotere brok zoals de Smølke Adult with Lamb. Wanneer je de dagelijkse hoeveelheid voeding afweegt en deze verdeelt over meerdere keren per dag zal je kat niet snel overgewicht ontwikkelen.

Apport!

Apporteren alleen voor honden? Echt niet! Ook jouw kitten kan leren apporteren. Hoe je dit aanleert lees je in deze blog.

Kitten leren apporteren
kat leren apporteren
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.