tips en trick voor honden en katten

Maak zelf een snuffelkleed voor je hond!

29 augustus 2022

Speuren in een vrolijk jasje, een snuffelkleed (ook wel snuffelmat) kun je zelf maken! Het kost wel even wat tijd om dit zelf te maken. Een snuffelkleed kun je gebruiken als je wilt dat je hond gaat speuren zonder dat je een geurspoor hoeft te maken. Je verstopt namelijk het lekkers in het matje. Handig in de winter of op hete zomerdagen, aangezien dit ook binnen in huis super goed te gebruiken is!

Waarom een snuffelmat gebruiken?

Jouw viervoeter heeft ook mentale prikkels nodig. De snuffelmat bestaat uit een basis van zacht materiaal waarin fleecestroken zijn geknoopt. Hierin verstop je brokjes of snoepjes. Een snuffelkleed kun je gebruiken als je wilt dat je hond gaat speuren zonder dat je een geurspoor hoeft te maken. Een snuffelmat is zowel plezierig als een uitdaging voor je hond. Het is belangrijk dat je samen met je hond rustig aan begint. Neem de tijd en begin stap voor stap. Speuren kan erg vermoeiend zijn voor je hond, zorg er daarom voor dat je hond niet langer dan een kwartier achter elkaar gaat speuren.

Lees hieronder meer over het zelf maken van een snuffelkleed (snuffelmat).

 

Hoe maak je een snuffelkleed?

  1. Knip de fleecedeken in stroken van ongeveer 4 cm breed en 30 cm lang.
  2. Haal een strook fleece door een gat in de hoek van de mat omhoog en weer door het gat ernaast naar beneden.
    Keer de mat om en maak een dubbele knoop van de twee fleecestroken bij elkaar.
  3. Herhaal dit met de andere gaten en fleecestroken voor iedere rij.

Door een kriskras patroon aan te houden en af en toe een rij ook diagonaal te maken wordt de deken voller dan wanneer je netjes de rijen aanhoudt. Als je klaar bent verstop je de brokjes in het snuffelkleed en de pret kan beginnen! Geen zin om zelf een snuffelmat te maken? Snuffelmatten zijn ook te koop in een aantal webshops!

 

Wat heb je nodig voor het maken van een snuffelkleed voor je hond?

  • Fleecedeken;
  • Schaar;
  • Gootsteenmatje of rubberen deurmat.

 

Maak je een snuffelkleed voor je kat?

Ook voor nieuwsgierige en onderzoekende katten kan het snuffelkleed leuk zijn!

Tip: spray op sommige stukjes van het snuffelkleed wat catnip spray: plezier gegarandeerd!

 

Hou je ons op de hoogte?

We vinden het leuk om te zien wat voor snuffelkleed of snuffelmat je uiteindelijk gemaakt hebt en wat je hond ervan vindt! Mocht je het leuk vinden ons het resultaat te laten zien, stuur ons dan een foto van het snuffelkleed met je hond en misschien wordt jouw hond mét zijn snuffelkleed geplaatst op onze website!

De foto kun je sturen naar [email protected]

We zijn benieuwd! 🙂

 

Verwen je viervoeter!

Smølke Soft Paté Turkey is een verrukkelijke maaltijd met superfood ingrediënten en een heerlijk zachte bite. De perfecte verwennerij voor jouw hond! De combinatie van hoogwaardige kalkoen en superfoods zoals chiazaad en zalmolie maken deze soft patés een must have op het menu van iedere hond. Een heerlijke complete maaltijd voor de kleine hond en voor de grotere hond een smaakvol tussendoortje!

Snuffelkleed hond

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 140 reviews.