tips en trick voor honden en katten

Ontwormen

30 augustus 2022

Je pup is als het goed is bij de fokker al meerdere keren ontwormd. Verstandig is wel om dit voor de zekerheid even na te vragen en ook om te informeren wanneer dit voor de laatste keer is gebeurd.

Wormen

Pups kunnen in de baarmoeder al besmet worden met wormenlarven en onmiddellijk na de geboorte kan dit ook nog gebeuren via de moedermelk. Het is dus belangrijk om ze voldoende te ontwormen op jonge leeftijd, zeker gezien dat je met het ontwormen wel de volwassen wormen dood maar niet de eitjes. Het advies is om pups te ontwormen op 2, 4, 6 weken en vervolgens op 2, 4, 6 maanden. Vervolgens is het voldoende om dit 2 tot 4 keer per jaar te blijven doen.

Mocht je na het ontwormen echter wormen tegenkomen in de ontlasting, dan zal de ontworming in alle gevallen na twee weken moeten worden herhaald om ook de achtergebleven eitjes (die in die tussentijd zijn uitgekomen) te doden.

Er zijn verschillende manieren van ontwormen. Dit kan bijvoorbeeld met een pil, met een pipet of met een pasta. Echter werken niet alle wormmiddelen ook tegen alle wormen. Vraag daarom je dierenarts of dierenspeciaalzaak om advies.

Tip

Let bij het toedienen goed op de juiste dosering en combineer het ontwormen liever niet met de vaccinatie of het ontvlooien van je pup. Het is beter voor de gezondheid en de weerstand om hier wat tijd tussen te laten zitten.

puppy-ligt
Tags:

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.