tips en trick voor honden en katten

Suppen met je hond

29 augustus 2022

Stand up paddling (suppen) is een superleuke watersport die nog steeds in opkomst is. Je peddelt staand op een speciaal ontworpen soort surfbord en komt zo op de meest mooie plekjes in de natuur. Of je gebruikt je supboard om via grachten steden vanaf het water te ontdekken. Maar wist je ook kunt suppen met je hond? Probeer of het iets voor jouw hond is. Lees verder om maximaal plezier uit suppen met je hond te halen!

De basisbenodigdheden voor suppen met je hond

Om samen met je hond te suppen, is het handig als je als baasje al wat ervaring hebt. Je kunt zelf op sup-les gaan of lessen volgen waarbij je hond en jij tegelijk starten. Balans vinden op het supboard is voor jouw en je hond erg belangrijk. Supboards komen in verschillende modellen met elk eigen voordelen.

Het ene board is wat breder om makkelijk balans te vinden en het andere is smaller en sneller. Je peddel stel je af op de juiste hoogte. Voor je hond is het belangrijk dat hij kan zwemmen. Overweeg altijd nog een goed passend zwemvest voor je hond om het voor jullie allebei the ultimate fun experience te maken.

Wat heb je verder nodig om te suppen met je hond?

  • Een wetsuit of makkelijk zittende kleding die nat mag worden;
  • Een tuig voor je hond, werkt fijner dan alleen een halsband;
  • De hondenriem, poepzakjes en water voor de pauzes onderweg;
  • Handdoeken (je weet maar nooit ;-);
  • Beloningen voor hond, beschermd tegen nat worden.

Als je een cursus of training volgt, zijn materialen vaak beschikbaar en kun je eerst ontdekken of suppen iets voor jou en je hond is. Als jullie eenmaal fanatiek zijn, kunnen jij en je hond een eigen uitrusting en sup-materiaal aanschaffen.

hond op supboard

Weersomstandigheden

Stand up paddling kan met veel soorten weer. Natuurlijk is het heerlijk om met een zonnetje en fijne temperatuur op avontuur te gaan. Storm en onweer wil je echt vermijden en zijn gevaarlijk. Controleer vooraf de weersvoorspellingen en watercondities en jij en je hond gaan er een heerlijk moment van samenzijn van maken!

Oppassen: blauwalg bij honden

Anders dan dat je misschien vermoed, is blauwalg een bacterie en geen algensoort. Een beetje een misleidende naam dus! Blauwalg kan bij mensen jeuk en irritatie geven en het inslikken van water met blauwalg is erg gevaarlijk. Ook bij je hond kan dit voor ernstige problemen zorgen. Als je hond blauwalg binnenkrijgt, kan hij daar flink ziek van worden. Denk aan sloomheid, braken, geelzucht of zelfs overlijden. Let goed op blauwalgwaarschuwingen in natuurgebieden of controleer online voordat jullie het supboard te water late

 

Sup(er)leuk!

Het allerbelangrijkste is dat jullie als team van hond en baas veel plezier beleven aan suppen. Bij de lessen komen jullie mogelijk in contact met andere leuke mensen en honden die ook enthousiast raken. Zo kun je ervaringen delen en samen gaan jullie nog veiliger op pad. Vergeet vooral de beloningen voor je hond niet om alles nóg leuker te maken.

Veel plezier en heerlijk genieten van al het moois onderweg!

Actief suppen en voeding

Voor honden die heel actief sporten is het soms nodig om ze een brok te geven die wat meer energie bevat. Onze Smølke Grain Free formula is een energierijke brok die zeker geschikt is voor honden die actief sporten en veel bewegen!

smolke grain free formula 3kg verpakking

Wil jij een keer gaan suppen met je hond?

In Loosdrecht kun je bijvoorbeeld onder begeleiding suppen met je hond. Lijkt dat je leuk? Neem dan eens een kijkje bij IkSup HondenSup.

Benieuwd naar andere leuke activiteiten?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 141 reviews.