tips en trick voor honden en katten

Zeven leuke en eenvoudige spelletjes voor je hond

29 augustus 2022

Honden zijn vaak dol op spelletjes met hun baasje. Wist je dat spelletjes niet eens zo ingewikkeld hoeven te zijn? Wij geven je zeven leuke en eenvoudige spelletjes voor je hond.

1. Zoek het lekkers

Honden zijn vaak dol op eten dus waarom zou je daar niet op inspelen tijdens het spel? Gebruik brokjes van de eigen voeding en verstop deze onder een kussen of achter een stoelpoot terwijl je hond toekijkt. Geef een commando ‘zoek’ om je hond het spel te laten begrijpen. Als dit werkt, kun je ook verstoppen uit het zicht van je hond in bijvoorbeeld een andere kamer.

Extra tip: moet jouw hondenvriendje op zijn gewicht letten? Kort dan de brokjes van jullie spelletje op zijn gewone maaltijd. Hij zal hier weinig last van ondervinden en geniet zo toch van extra speelplezier.

 

2. Je hond laten apporteren

Je hond vindt het vast leuk om voor je te werken. Apporteren is daarom meestal een vermakelijk spelletje dat je zowel binnen als buiten kunt doen. Het is een goed idee om hier een apart speeltje – of bijvoorbeeld een oude handdoek met een knoop erin – te gebruiken, zodat je hond dit in verband gaat brengen met het spelletje als het item weer opduikt.

Laat je hond eerst snuffelen en het speeltje in zijn bek nemen. Vervolgens kun je met de commando’s ‘zoek’ en ‘breng’ je hond trainen om het speeltje op te halen. Begin met een kleine afstand en bouw langzaam op. Heeft jouw hond dit spelletje ook zo verbazingwekkend snel door?

 

3. De Inpakpapierversnipperaar

Er is er één jarig… hoera! De cadeautjes worden uitgepakt en jouw hond versnippert misschien maar al te graag de grote stukken inpakpapier. Krijg jij je hond daarna zelfs zover om de grotere, overgebleven snippers in de prullenbak te doen? Werk met een kleine beloning achteraf en de volgende keer kan je viervoetige huisgenootje niet wachten tot het scheur- en opruimplezier begint.

 

4. Verstoppertje spelen met honden

Je kunt je vast herinneren hoeveel plezier je zelf als kind (en misschien nog steeds 😉 aan verstoppertje beleefde. Dit geldt vaak ook voor je hond. Je kunt jezelf verstoppen of je hond naar kinderen laten zoeken. Plezier voor de hele familie en daar hoort je hond natuurlijk ook bij!

 

5. Je hond kunstjes aanleren

Het leren van kunstjes aan je hond is echt een samenspel tussen hond en baas. Laat je hond zitten, omrollen of een high five geven en beloon hem met een heerlijke beloning of knuffel als dit goed gaat. Door te trainen versterk je jullie onderlinge band en je hond leert nóg beter luisteren.

 

6. Trekspelletjes met je hond

Honden houden van trekspelletjes en ook met baasjes vinden veel honden dit leuk om te doen. Gebruik hiervoor een oud kleedje of flostouw en daag je hond hiermee uit. Door hem af en toe te laten winnen, houd je het spel leuk voor je hondenvriendje. Let wel op of dit spelletje bij je hond past en hij niet overenthousiast raakt. Berg een flostouw na het spel weer op om knagen en inslikken van draden te voorkomen.

 

7. Bloempotten schuiven

Heb jij nog twee of drie lege bloempotten in huis? Dan is dit misschien een leuk spel voor je hond! Zet de bloempotten omgekeerd op de grond, leg onder een van de bloempotten een brokje of zijn favoriete balletje en schuiven maar! Kan jouw hond ontdekken waar het lekkers of leuks gebleven is? Je kunt dit spelletje ook spelen met plastic bekers en misschien kun je zelfs het aantal opbouwen naar vier als je hond echt een ster in blijkt in dit spel.

 

Wees creatief met speeltjes

In dierenspeciaalzaken vind je talloze leuke speeltjes voor je hond. Maar ook in huis heb je vast veel items die je kunt gebruiken tijdens het spel. Denk aan een gieter als verstopplek of voerpuzzel, een stuk touw of een oud T-shirt. Bedenk altijd of het huishoudelijke speeltje veilig is voor je hond en verwijder eventuele gevaarlijke onderdelen.

Ontdek welke spelletjes bij jouw hond passen, maak het niet te intensief en blijf spelletjes afwisselen voor extra plezier voor je hond. Geniet van jullie heerlijke speelmomenten!

 

 

 

Leuke uitjes met je hond?

Vergeet dit artikel niet te delen

De waardering van www.smolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 149 reviews.